Netradičně již v sobotu odpoledne nastoupili domácí házenkáři k duelu se zatím ne příliš úspěšnými Severočechy. Od přesunutí zápasu si domácí trenér Martin Schober sliboval příchod hráčů, kteří v Hustopečích jen hostují. Jejich mateřskému klubu však byl zápas rovněž přeložen na sobotu a tak Chýlek s Hubáčkem chyběli.

“Dělali jsme všechno pro to, abychom byli kompletní. Brno nám ale až v pátek oznámilo, že je jejich zápas přeložen na sobotu. Takže to bylo nakonec úplně všechno zbytečné,“ litoval domácí kouč.

Na hře se to muselo projevit, což se také potvrdilo. Domácím vázla kombinace a tak dobře hrajícím hostům nedalo příliš práce vypracovat si a udržovat dvoubrankový zákrok.

Samostatnou kapitolou byla ovšem střelecká potence koncových hráčů. A to na obou stranách. Domácí i hosté dokázali promarnit i velmi dobré příležitosti. Nebyl tak žádný div, že první půle nabídla divákům jen čtyřiadvacet branek. Veselejší byli hosté – vedli 13:11.

Nástup do druhé poloviny zápasu se domácím vůbec nepovedl. Mizerná střelecká forma přetrvávala zejména na straně Legaty, která se v desetiminutovém intervalu dokázala prosadit jen dvakrát.

Hosté tak pomalu, ale jistě navyšovali svůj náskok, který dosáhl až na konečný šestibodový rozdíl. A to přestože Lovosičtí závěr zápasu mírně vypustili.
Jsme maximálně spokojeni nejen s výhrou, ale i s předvedenou hrou. Hlavně v prvních třech čtvrtinách utkání. Jediné, co nás limituje je neproměňování šancí,“ přiznal po utkání trenér Lovosic Vojtěch Srba.

Domácí kouč Schober hledal nedostatky především na levé straně svého mužstva.
„Nemáme tam vlastně koho střídat. To nás usmrcuje. Hlavně v úvodech druhých poločasů,“ vysvětlil domácí lodivod.