Postup Adámkové z kvalifikace a prvního kola přes Rumunku Ciobanuovou mezi 64 nejlepších žen světa patřil mezi největší české překvapení šampionátu. Hráčku MSK zastavila až ve druhém kole světová jednička Ding Ningová po výhře 4:0 na sety. „Se svým vystoupením jsem nadmíru spokojená. Sice se mi nepovedl jeden zápas v kvalifikační skupině, ale naštěstí jsem postoupila. V hlavní soutěži jsem v prvním kole měla i trochu štěstí na los. Zápas druhého kola s olympijskou vítězkou jsem si chtěla maximálně užít. Z každého bodu, který jsem uhrála, jsem měla radost,“ uvedla o své cestě turnajem Adámková.

Číňanka velkou školou

O jedenáct let starší Čechová má se světovými šampionáty bohaté zkušenosti, svůj vrchol zažila ale právě na letošním podniku v Německu. Rodačka z Hodonína si nejprve v prvním kole poradila s 27. hráčkou žebříčku Ekholmovou ze Švédska a ve druhém kole vyřadila Španělku Dvorakovou.

Poté její pouť turnajem zastavila světová pětka Čen Mengová, která vyhrála 4:0 na sety. „Bylo to přísné. Už toho mám za sebou dost, ale zápasy s Číňankami, to je vždycky velká škola. Zahrála jsem si v hlavní hale před vyprodanými tribunami, a to byl tady na šampionátu můj sen,“ uvedla pro svazový web Čechová.

VÁCLAV PETRŮ