Není divu, že promotéři vybírali do zápasů také domácí miláčky, do klece se postaví hned čtyři: Andrej Kalašnik, Radek Roušal, Jakub Dohnal a Jan Gottvald. „Strašně se těším. Několik posledních zápasů jsem měl mimo Brno nebo třeba v době koronaviru v Bobycentru bez diváků. Tohle pro mě bude něco výjimečného, Rondo je největší aréna, kterou tady máme. Chodil jsem tam na hokej nebo na koncerty, je to bonus,“ neskrývá nadšení Kalašnik.

Bojovník Jetsaam Gymu pochází z Ukrajiny, ve dvou letech se s rodiči přesunul do Brna, kde se vypracoval ve vycházející hvězdu velterové váhy do 77,1 kilogramů. „Očekávám parádní podporu od mých kamarádů, vykoupili snad třicet čtyřicet procent lístků. Čekám pořádný kotel,“ vyhlíží sedmadvacetiletý bojovník s přezdívkou AK-47.

Hokejisté Komety na úvod sezony jasně přehráli Karlovy Vary. Foto: Deník/Sabir Agalarov
Dominance Komety na úvod! Nakoply ji přesilovky a finská posila

Hnací motor v podobě fanoušků bude mít také Radek Roušal. „Bude to velký zážitek nastoupit před tolika lidmi a ještě po dlouhé době doma. Přijde rodina, hodně kamarádů a fanoušků, jdu si to užít. Někomu taková podpora sedí, pro někoho to je horší, snažím se, aby na mě měla pozitivní dopad,“ povídá Roušal z klubu Muay Thai Brno.

Nabitý program dvanácti duelů načne v šest hodin večer další domácí bojovník Jan Gottvald. „Možná budu trochu víc nervózní, přece jen je to po dlouhé době doma v Brně, ale moc se těším na publikum,“ líčí zápasník Jetsaam Gymu Brno. „S nervozitou se snažím pracovat a myslím, že jsem na to připravený. Už mám dost zápasů za sebou a vím, jak pracovat s psychickou stránkou,“ hlásí populární „Jay Jay“.

Gottvaldovi se postaví Edilson França z Brazílie. „Konkrétní plán neprozradím, prostě jakmile uvidím škvíru, samozřejmě budu trestat. Co jsem viděl, není extra vybavený po kondiční stránce, takže myslím, že všechno vsadí na první kolo, kdy bude nejnebezpečnější,“ přibližuje taktiku vyškovský bojovník Gottvald.

Roušalovi se ve velmi sledovaném postojovém duelu podle pravidel Undergroundu postaví Marek Bartl. Brněnský bijec, jehož v minulém roce připravila o premiéru v Oktagonu nevhodná tetování, se připravoval mimo jiné na kempu v Chorvatsku. „Je to sport, takže šance vidím padesát na padesát. Připravoval jsem se na sto procent, půjdu do toho čelem a očekávám, že vyhraju,“ má jasno „Ruchy“.

Kalašnikovi se postaví Joel dos Santos z Brazílie. „Má skóre 16:6, takže je dvakrát zkušenější než já. Porazil Vlastu Čepa, což je v Oktagonu známé jméno, takže přede mnou stojí velká výzva. Mě však motivuje vyhrát pro Brno a v Brně,“ říká Kalašnik.

Královopolské volejbalistky prožily úspěšnou sezonu, i proto hned pětice hráček dostala pozvánku do reprezentace.
Blízko vysněnému turnaji. Reprezentantky KP Brno se chystají na MS

Vrchol turnaje Oktagon 35 bude titulový souboj ve střední váze do 83,9 kilogramů mezi obhájcem Patrikem Kinclem a francouzským vyzyvatelem Alexem Lohorém. „Věřím Patrikovi. Buď ho v lepším případě na něco utáhne a ukončí před limitem, nebo v horším na body, kdy ho bude šikanovat celých pět kol,“ tipuje Gottvald.

Fanoušci se také těší, jak dopadne vyvrcholení reality show Kdo přežije, kdy si to v kleci rozdají Nathan Christián Dzaba a Adam Raiter. Účastníci televizní show Survivor za sebou mají tři měsíce dřiny a v sobotu je čeká první duel kariéry.