O to větší tíha pak ležela na Ganně Gaponové, která zůstala jedinou jistotou Břeclavanek pro bodový zisk. Ukrajinka se svého úkolu zhostila na výbornou.

„Do nového roku vstoupila s novou herní kvalitou. Vyměnila na forhendu potah a nyní s ním dokáže míčům udělovat při obranných úderech tak vysoký stupeň dolní rotace, že ji útočící hráčky s velkými obtížemi dokáží překonat," popisoval výhodu Ukrajinky v dresu MSK trenér Petr Nedoma.

Mnohokrát v utkání s Hlukem skončily topspiny hráček Spartaku na vlastní polovině stolu, nedolétly ani k síťce. Výsledkem byly tři hladké výhry Gaponové ve dvouhrách a její výrazný podíl na závěrečné čtyřhře, která rozhodla tom, že body zůstaly v Břeclavi po těsném vítězství 6:4.

Gaponova by ale sama na všechno nestačila. Tentokrát jí vydatně pomohla i kadetka Nikita Petrovová. Po první dvouhře, v níž podlehla 1:3 Jančové, se od ní moc očekávat nedalo.

„Pak ale zvrátila odvážnou hrou průběh zápasu s jedničkou Hluku Kučerovou, kdy prohrávala 0:1 na sety a 5:9 a následně 8:10, a získala nečekaný bod, vypadalo vše v růžovějších barvách," potěšil její výkon Nedomu.

A to i přesto, že se hra nedařila trojce MSK Veronice Tušlové, která kromě porážek se stabilními hráčkami soupeře Kučerovou a Jančovou nenašla recept ani na dobře se bránící Slezákovou.

Tu naopak v poslední sérii dvouher dokázala Petrovová zdolat, upravila průběžný stav utkání na 5:4 a pomohla Gaponové v závěrečné čtyřhře strhnout vítězství na stranu domácích stolních tenistek.

„Potvrdilo se, že hráčky Hluku mají problémy se hrou proti materiálům. Vadila jim čopovaná obrana Gaponové a také sendvič na bekhendu Petrovové," zamýšlí se kouč Břeclavi Petr Nedoma nad průběhem vyrovnaného utkání.

Obhájkyně titulu tak nic neztratily, zůstávají se ztrátou dvou bodů v závěsu za svým rivalem z Hodonína. O všem se jako v předcházejících letech rozhodne až v play-off o titul mistra ČR 2014.

MSK ČP Břeclav Gumotex-Spartak Hluk MP Dream 6:4:

Petrovová – Jančová 1:3 (-7, –8, 6, –3), Gaponova – Slezáková 3:0 (3, 6, 7), Tušlová – Kučerová 0:3 (-7,–7,–8), Gaponova – Jančová 3:0 (2,6,6), Petrovová – Kučerová 3:2 (-6,10,8,–7,8), Tušlová – Slezáková 1:3 (-6,–4, 7, –8), Gaponova – Kučerová 3:0 (4,5,7), Tušlová – Jančová 0:3 (-8,–4,–3), Petrovová – Slezáková 3:1 (8,–3,5,7), Gaponova, Petrovová – Kučerová, Jančová 3:0 (6, 9, 9)