„Krátké tance pro letošní sezonu jsou v rytmu polky, pochodu a valčíku. Lucie s Neilem si proto vybrali k těmto rytmům melodie z filmů Charlieho Chaplina a valčík z filmu The Artist. Oba věří, že jejich komediální pojetí tanců diváky i rozhodčí pobaví a nadchne," říká matka břeclavské krasobruslařky Mirka Myslivečková.

Téma volného tance je náročnější. Ve svém tanci znázorňují komplikovaný vztah dvou milenců. Jako doprovod si břeclavský taneční pár zvolil elektronickou hudbu, kterou zkomponopvali z několika písní. Konečnou podobu hudby k volnému tanci vytvořilo studio, které se specializuje na tvorbu a střih hudby.

Program je poskládaný ze zajímavých spojovacích prvků a nových zvedaček. „Do tance jsme se snažili zařadit hodně prvků moderního tance. Proto také spolupracujeme s tanečníky hip-hopu a jiných moderních stylů. Tyto pohyby se snažíme přenést do našeho programu. Je to velmi zajímavé. Mám pocit, že vzniká něco nového, co třeba ještě nikdo na ledě neviděl," zaznělo z úst dvaadvacetileté Myslivečkové.

Důležitá byla i práce s kostýmy, které si pár nechal speciálně ušít. „Jsem nadšený ze spolupráce s českými designéry. I když je to s námi komplikované, jsou velmi profesionální. Taky nám hodně pomohla společnost Preciosa, která nám poskytla kameny na kostýmy, které jsou pro krasobruslaře důležité," tvrdí Neil Brown.

Oba programy rozhodčí zaujaly svou nápaditostí, zpracováním i náročností krokových pasáží a zvedacích figur. Český krasobruslařský svaz je nominoval na čtyři mezinárodní závody, které se budou konat na podzim tohoto roku.

„Lucii s Neilem teď čeká měsíc tréninku před prvním mezinárodním startem v německém Oberstdorfu. Oba již odjeli do Lyonu, aby mohli naplno trénovat pod vedením francouzského týmu trenérů," dodala Myslivečková. Ve Francii budou připravovat programy, zdokonalovat jednotlivé prvky a pracovat na fyzické kondici.