Letošní ročník měl pro posádku Agrotec autoklubu nádech očekávání. Ve sprintech Rada s Karolínou Jugasovou vítězil, ale na Valašsku ani na Šumavě s Jaroslavem Jugasem cíl nespatřili.

„Na českobudějovickém výstavišti jsme se ještě nikam nehnali. Ve třetí erzetě postihl Petra Pelecha defekt, což nás katapultovalo na první místo ve třídě," přiznává Martin Rada. Také v další etapě dvojice hustopečského autoklubu neponechala nic náhodě a udržovala minutový náskok na Pelecha a Kramla.

„Právě v Kaplici jsme se soupeři diskutovali, co jak dál. Všichni si byli vědomí, že do cíle je ještě hodně daleko a další kilometry ještě mohou vše zamíchat. Když jsem zmínil, že třeba defekt potká i nás, Aleš Zimolka reagoval, že přesně tak si to představují. Všichni jsme se zasmáli a šli jsme vstříc dalším kilometrům," vzpomíná Jaroslav Jugas.

„V cíli zkoušky jsme se dozvěděli, že Petr Pelech s Alešem Zimolkou bourali. Pokračovali jsme dál, ale Martinovi to nedalo a volal na Petrův telefon. Nikdo to nezvedal, až po pár kilometrech přišla od kluků SMS, že jedou v sanitce," vzpomínal Jugas.

Bohužel, těsně před vyhlášením vítězů se Rada s Jugasem dozvěděli tragickou zprávu o smrti Zimolky.

„V tu chvíli jsme se nemohli radovat. Bylo těžké vyjádřit slovy, co se v nás v tu chvíli v nás odehrávalo. Aleš nám bude hrozně chybět a Petrovi přejeme brzké uzdravení. Snad se mezi nás brzy vrátí," dodal Jugas.