„Vypravilo se nás na Slovensko sedm Podivínských a dva naši hosté ze Vsetína, a všichni si ve svých kategoriích domů přivezli medaile. Od dorostenců až po veterána, jako jsem já," řekl Vladimír Svoboda, majitel podivínské posilovny.

Mezi Čechy, Slováky, Poláky, Ukrajinci a Maďary se siláci z Podivína neztratili. Přivezli si sedm zlatých medailí a dvě stříbrné.

Sedmnáctiletý Roman Dobeš nazvedal v součtu mrtvého tahu, benčpresu a dřepu 435 kg a bral stříbro. Na medaili stejné hodnoty pak v kategorii masters 2 dosáhl Michal Šafařík s výkonem 647 kg.

Pak už Podivín bral jen zlato. Osmnáctiletý Lukáš Vašíček překonal dva národní rekordy a nazvedal 416 kg. Šestnáctiletý Štěpán Plundrák byl ještě úspěšnější, překonal ve kategorii na 125 kg všechny tři národní rekordy a se součtem 595 kg musel zvítězil. Také nováček oddílu Petr Nosek si v kategorii masters 4 udělal základní závodní rekord výkonem 365 kg.Majitel podivínské posilovny Vladimír Svoboda.

První místo bral i mladík Vlastimil Šafařík, mezi dorostenci neměl v kategorii do 90 kg konkurenci (420 kg).

Sám Vladimír Svoboda v kategorii masters 5 nazvedal 647 kg a svou kategorii vyhrál. „Sice je mi dvaašedesát, ale oproti loňsku jsem se ještě o pár kilogramů zlepšil. A stále jsem měl rezervy. Další závodník byl za mnou o patnáct kilo, takže jsem se nemusel překonávat. Navíc jdu příští rok do důchodu a budu mít víc času na trénink sebe i mladých závodníků," směje se Svoboda. Zdaleka však nebyl v Bardejově nejstarší, mezi siláky byl dokonce i Košičan, kterému bylo 79 let.

A Podivínští nebudou zahálet ani nadále. Čeká je mistrovství republiky v benčpresu v Semilech. „Pokud nebude nikoho nic bolet, pojedeme všichni na začátku června na mistrovství Evropy do Trutnova. Bude to asi vrchol sezony, protože mistrovství světa je letos v Argentině. A to už je o něčem jiném," dodal hořce.