Slavný Švéd bude pouze ambasador atletické federace. „Hlavní jména oznámíme za týden. Ale nebude chybět kompletní česká špička, které se postaví špičkoví zahraniční atleti," podotkl ředitel závodu Zbyněk Háder.

Hlavní změna pro letošní rok je, že Hustopeče už nejsou součást Moravské výškařské tour. Ta zanikla. Místo ní se spojily mítinky v Třinci a Banské Bystrici. „V žebříčku za rok 2015 byly oba mítinky nejlepší na světě ve specializaci ‚halová výška s hudbou'," uvedl sportovní manažer Alfons Juck. Podle něj se do budoucna počítá s rozšířením seriálu do dalších zemí.

Rozchod s Hustopečemi nezanechal žádnou zlou krev nebo hořkost. „Měli prostě jen jinou představu o směřování mítinků. Pro nás to neznamená žádné minus. Hustopečský podnik má obrovský zvuk ve světě. S Třincem budeme dál spolupracovat. V podstatě jediné co to pro nás znamená je, že budeme mít menší náklady," upozornil Háder.

Skákání bude také operovat s menším rozpočtem než v minulých letech. V letošní sezoně je však i tak problém získat ta nejzářivější jména světové atletiky. „Za prvé je to absence ruských atletů na mezinárodních závodech. A za druhé, letos je olympiáda. Spousta sportovců vynechává halovou sezonu," upozornil na zvláštnosti atletického roku 2016 ředitel hustopečské akce.

Zvýšení prestiže Skákání si Háder slibuje i od podtitulu akce. Jeden z největších sportovních podniků v regionu se uskuteční i jako Memoriál Mileny Hübnerové. „Tato skvělá výškařka a olympijská vítězka z Mexika 1968 ráda do Hustopečí jezdila, a když nás loni na podzim navždy opustila, byli jsme moc smutní. Rozhodli jsme se proto uctít její památku tím, že jejím jménem pojmenujeme mítink, který měla tak ráda," prozradil Háder.

Do startu prvního závodníka ještě zbývá déle než měsíc. Mladí výškaři začnou v pátek 12. února, dorost a hlavně očekávanou elitu diváci uvidí o den později, v sobotu 13. února.