SK Dobré, které je aktuálně se dvěma prohrami v tabulce druhé, si jistě od utkání s Břeclaví slibovalo více, než na stolech předvedlo.

„Vyrovnaná trojice Stachova, Martínková a Rozínková šla do utkání s nadějí na tři dílčí body přes trojku MSK, kterou je zatím stále některá z hráček juniorského či kadetského věku se základním zařazením ve druhé lize, tedy od vě patra níže," vysvětlil jeden z trenérů MSK Jaroslav Hýbner.

Navíc se hostující hráčky jistě necítily bez šancí ani proti dvojici zahraničních stolních tenistek MSK Vivien Ellö a Ganny Gaponove.

„Stachova je s Gaponovou stejně stará, obě se znají z kadetské reprezentace Ukrajiny. Stachova to umí na obranu a čekalo se, jak své schopnosti v Břeclavi uplatní. Tentokrát ale na celé čáře zvítězila obrana Gaponové, doplňovaná účinným výpadovým útokem, zejména z bekhendu," popsal Hýbner výkonnostní rozdíl mezi jedničkami obou týmů.

Na Ellö pak získala Stachova, která v Břeclavi vyrůstala, jen set, celkově byla zřejmá převaha Maďarky.

Nejplatnější hráčkou Dobrého se ukázala být Martínková. I když v úvodu musela ve dvou setech se Stanislavou Slezákovou rozhodnout až v setbolové koncovce, svedla hodně vyrovnaný zápas s Gaponovou a v prvních dvou setech „zlobila" i Ellö.

Rozínková také držela s Ellö krok v prvních dvou setech, hladce se vypořádala se Slezákovou, ale proti obraně Gaponové odvedla hodně žalostný výkon.

Zahrála si nakonec i Veronika Tušlová, která ve třetí sérii dvouher vystřídala Slezákovou. „Nastoupila proti Stachové, odvážným útokem vyhrála první set, v dalších třech již ale soupeřka její útočné ostří značně otupila," tvrdil Hýbner.

Tento zápas nebyl ale do konečného výsledku započítaný, protože se dohrál až po zisku šestého bodu MSK.

MSK ČP Břeclav Gumotex-SK Dobré 6:2: Slezáková – Martínková 0:3 (-6,–11,–10), Gaponova – Stachova 3:0 (6,3,7), Ellö – Rozínková 3:1 (7,–8,6,3), Gaponova-Martínková 3:1 (9,8,–9,13), Slezáková – Rozínková 0:3 (-7,–5,–4), Ellö – Stachova 3:1 (6,6,–8,5), Gaponova – Rozínková 3:0 (3,5,3), Ellö – Martínková 3:0 (9,11,3) – nezapočítáno: Tušlová – Stachova 1:3 (7,–5,–5,–3)

O den později přijel do herny v Lesní ulici Havířov. Tamní Baník bojuje o záchranu v soutěži a navíc do Břeclavi nepřijel v nejsilnějším složení. To vše ukazovalo na snadnou záležitost pro domácí stolní tenistky a vedlo to domácího trenéra Petra Nedomu k tomu, že dorostenka MSK Magdaléna Šubíková nastoupila na nejsilnějším místě extraligové sestavy.

Čekalo se totiž, že proti srovnatelným soupeřkám bude aspoň jednou úspěšná. V úvodní dvouhře s Literákovou se jí ale nepovedl první set, ve druhém skvěle začala, vysoké vedení nezužitkovala a set prohrála 14:16, pak snížila na 1:2, po špatném vstupu do čtvrté sady ale inkasovala porážku 1:3.

„Špatně četla rotace míčků, ztrácela body při příjmu podání a zbytečně rychle chtěla výměny ukončovat. Proti kadetce Petrovové pak její výkon ještě o stupínek klesl, prohrála hladce ve třech setech," hodnotil Hýbner výkon své svěřenkyně, která nastupuje pravidelně ve druhé lize.

Gaponova pak vyškolila jedničku Havířova Mynářovou, pak více méně darovala set Literákové, když se snažila přehnaně o vlastní útok, přestože obranou získávala spolehlivě body.

Další tři hladké sety odehrála s Petrovovou. Ellö neměla téměř žádnou práci s Petrovovou a Literákovou, zato Mynářová jí dala zabrat.

Znovu si zahrála i Veronika Tušlová, která ve třetí sérii dvouher vystřídala Magdalénu Šubíkovou. Nastoupila proti nejlepší hráčce Havířova Mynářově, odvedla solidní výkon a vzala jí jeden set. Utkání tak skončilo vítězstvím Břeclavi 6:3, z hracího programu nedošlo jen na závěrečnou čtyřhru, která by se hrála za stavu 5:4.

MSK ČP Břeclav Gumotex-SKST Baník Havířov 6:3. Ellö – Petrovová 3:0 (6,1,1), Šubíková – Literáková 1:3 (-5,–14,9,–5), Gaponova – Mynářová 3:0 (3,4,3), Šubíková – Petrovová 0:3 (-3,–8,–3), Ellö – Mynářová 3:2 (-10,8,8,–10,5), Gaponova – Literáková 3:1 (8,3,–9,3), Tušlová – Mynářová 1:3 (-7,–6, 12,–6), Gaponova – Petrovová 3:0 (6,1,2), Ellö – Literáková 3:0 (1,2,6)

TABULKA ŽENSKÉ EXTRALIGY:

Břeclav – 15 bodů (5 utkání)

Dobré – 14 (6)

3.Hluk – 11 (5)

4.Hodonín – 9 (3)

5.Frýdlant – 9 (3)

6. Vlašim – 8 (6)

7.Havířov – 8 (6)

8.Litoměřice – 8 (6)

9.Dubňany – 5 (3)

10.Malenovice – 5 (3)