Sérii oproti minulosti hranou nakonec pouze na dva vítězné duely ukončily stolní tenistky Hodonína o den později na domácích stolech výhrou 5:1. „Ukázalo se, že jsme měli šanci přinejmenším na to vynutit si rozhodující zápas. Škoda, že jsme nevyužili domácí prostředí. Hodonín nás nakonec porazil herní jistotou, přesto jsme mu byli důstojným soupeřem, a to nás těší,“ hodnotil finálovou sérii šéftrenér MSK Jaroslav Hýbner.

Ve finále Hodonínu chyběla pro zranění jedna z opor Štrbíková, kterou musela nahradit Pěnkavová. A dominantní český celek v prvním utkání málem na absenci zkušené reprezentantky doplatil. Náhradnici Pěnkavovou totiž zdolaly jak Elöová, tak v pětisetové bitvě Čechová. Rozjetá Maďarka si navíc vyšlápla také na Polku Partykovou. Favorizovaný Hodonín spasila především jednička týmu Guo Lin. Neporažená čínská hráčka v pěti setech udolala houževnatou Adámkovou, ve čtyřech sadách Čechovou a bez ztráty setu Ellöovou.

Další dva body přidala paralympijská vítězka Partyková, možná rozhodující byla její výhra nad Čechovou v pátém setu. „Byl to klíčový souboj, protože pak už jsme ztrátu nedohnaly. Mrzí mě to moc, na titul to zřejmě nebylo, ale vyhrát jedno utkání a prodloužit celou sérii, to se nám povést mohlo,“ shrnula Čechová.


Klidná Pěnkavová i lepší regenerace


V odvetě hrané v sobotní podvečer v Hodoníně už hráčky Břeclavi tahaly podle papírových předpokladů za kratší konec jednoznačně. Prostředí zaplněné hodonínské haly Teza domácím hráčkám sedělo, jediný čestný bod pro Břeclav vybojovala Čechová proti Pěnkavové. Nejméně zkušená z hráček Hodonína předvedla o stupeň lepší výkony než den předtím, což potvrdila výhrou nad Elöovou, po dvou bodech přidala Partyková i Lin. „Odveta už se nám tolik nepovedla. Hodonín má mladší kádr, který lépe zregeneruje a připraví se na druhý náročný duel za dva dny. Z naší strany to nemělo takovou šťávu. Pěnkavová se navíc dokázala uklidnit.,“ pojmenoval rozdíly mezi oběma zápasy Hýbner.

Hodonín tak podvanácté v klubové historii oslavil titul pro vítěze české nejvyšší soutěže, Břeclav mohlo těšit vylepšení loňské třetí pozice a také herní projev z prvního zápasu. „Potkal jsem lidi, co se pohybují kolem stolního tenisu a říkali, že kam se na naši finálovou sérii hrabalo například semifinále mužské extraligy, na kterém byli,“ uzavřel Hýbner.

Hroch Cup 2018. Setkání malých závodníků na koloběžkách se konalo v Břeclavi na Řádku.
OBRAZEM: Na koloběžkách se vyřádili u Hrocha na Řádku