Asi nejpřekvapivější výsledek si z Břeclavi odváží domácí taneční pár Nela Kolomazníková a Tomáš Hřebačka, kteří si při svém prvním startu mezi dospělými odvezli překvapivé třetí místo. „Jsou to zvláštní pocity, vůbec jsme nečekali, že se dostaneme do finále,“ uvedl Hřebačka po soutěži. „Čeká nás ještě hodně práce, abychom se dál zlepšovali, dnes je to první pódiové umístění. Abychom se posunuli v celkovém hodnocení výše, musíme posbírat ještě hodně bodů a finálových umístění,“ dodal.

V tanečním sportu je pro postup do vyšší kategorie potřeba získat nejen potřebný počet bodů, ale také započítané finále. Ty byly v jejich katejich kategorii vyhrazeny jen dvě pro první a druhé místo.

Stavba haly. Ilustrační foto.
Nové haly v Hustopečích? Přílišný zásah do krajiny, tvrdí někteří obyvatelé

S celkovou účastí na Břeclavské romanci byl spokojen také hlavní organizátor a tvář Tanečního studia Morava Václav Kosmák. „Podařilo se nám do Břeclavi přivést řadu nadějných tanečních párů a většinu kategorií dobře obsadit, což nebývá na mnoha soutěžích obvyklé. Kvalitě jednotlivých soutěží pomohla také účast velmi zkušených párů ze Slovenska,“ zhodnotil Kosmák.

Nezastíral také spokojenost s výkony svěřenců. „Spokojený jsem s výsledky zejména mezi mládežnickými kategoriemi, kde se nám podařilo dosáhnout několika velmi zajímavých výsledků. Příjemně překvapili Tomáš s Nelou, ale čeká je ještě spousta práce, aby se výrazněji prosadili ve své kategorii, popřípadě, aby mohli pomýšlet na postup do kategorie vyšší,“ doplnil Kosmák.

Taneční sport si mohou nadšenci prohlédnout brzy také v Mikulově. Devátého června při soutěžích Jaro a Junior Jaro.

DAVID KORDA, MICHAL HRABAL

Házenkáři Legaty Hustopeče. Ilustrační foto.
Házenkáři Legaty přehráli Vršovice a drží třetí pozici první ligy