Krásné drama vyvrcholilo až v posledních kilometrech běžecké části. Po 1900 metrech plavání šli z vody na prvních pozicích Řenč s Pavlem Hradilem, kteří jako první vyrazili na trať stokilometrové cyklistiky. „Hned na začátku kola jsem nastoupil. Rozjel jsem to na 320 wattů a brzy jsem zůstal vepředu sám. Pak jsem postupně ubíral na nějakých 280 wattů. Jenže na osmdesátém kilometru se kolem mě prohnal Honza Šneberger. Tak jsem přestal přemýšlet o rodině a zase jsem začal makat,“ líčil Řenč s úsměvem.

Halfironmanský triatlon na Pálavě se vrací.
Pálava vítá triatlonovou špičku, přijedou Řenč, Vabroušek nebo Křivánková

Do depa si přivezl přibližně minutovou ztrátu. „Doufal jsem, že to Honzovi moc nepoběží. Postupně jsem ho stahoval. V polovině půlmaratonu už jsem ztrácel nějakých dvacet vteřin. A to už jsem věděl, že se dostanu před něho a poslední kolo jsem si pohlídal. Byl to nádherný závod,“ řekl Řenč, který zvítězil v čase 4:15:15 hodin.

Výsledky PálavaRace
Muži: 1. Tomáš Řenč 4:15:15, 2. Jan Šneberger 4:16:40, 3. Petr Cívela 4:21:22
Ženy: 1. Simona Křivánková 4:45:45, 2. Helena Kotopulu 4:59:55, 3. Hana Kolářová 5:06:03

Šneberger se na modrém koberci pod cílovou branou objevil se ztrátou 84 sekund. Dramatický souboj se na krásné běžecké trati vedoucí přímo po břehu nádrže odehrával také o třetí místo. Vybojoval ho Petr Cívela, který ztratil na vítěze šest minut a sedm vteřin. Karol Džalaj byl pomalejší jen o tři vteřiny.

Závod žen měl jasnou favoritku. Vždyť Křivánková v loňském roce ovládla všechny závody Českého poháru. A skvěle vstoupila také do letošního ročníku. Bílou cílovou pásku zvedla nad hlavu v čase 4:45:45, který jí stačil na jasné vítězství v závodě žen a na čtrnácté místo ve společném pořadí s muži. „Strašně jsem se trápila na kole. Před dvěma týdny jsme totiž s manželem jeli ve Španělsku náročný dlouhý triatlon, který byl o hodinu delší, než je běžné. Dlouho jsem se z toho vzpamatovávala a na kole jsem si říkala, jestli jsem to nepřehnala. Pak jsem ale byla překvapená, s jakým náskokem jsem přijela do depa, tak to možná nebylo tak hrozné,“ vyprávěla bezprostředně po doběhu v cílovém prostoru.

Pod pět hodin stlačila cílový čas také druhá žena celkového pořadí, kterou byla Helena Kotopulu za 4:59:55. Třetím místem vstoupila do nového pohárového ročníku Hana Kolářová, která finišovala v čase 5:06:03.

Sto let kopané v Čejči oslavili tamní fotbalisté (v zelených dresech) exhibičním utkáním proti Sigi teamu.
OBRAZEM: Panenka, Dobiaš či Švancara. Sigi team zářil na oslavě fotbalu v Čejči

Český pohár ve středním a dlouhém triatlonu bude pokračovat 4. června na písníku Hrádek nedaleko Pardubic, kde se uskuteční legendární CZECHMAN Triatlon.