Loňské druhé místo břeclavských softbalistů v domácí extralize nespadlo z nebe. Stojí za ním dlouhodobě výborná práce s mládeží. „Byl to jeden z hlavních důvodů, proč jsem do Břeclavi přišel. Tehdy ještě jako hráč do třetí ligy. To mě na tomto klubu asi baví nejvíc, že pracuje skvěle s mládeží a každý rok je schopen dodat nějaký velký talent do prvního mužstva,“ uvedl slovenský trenér Dušan Borbély, který loni dosáhl s prvním mužstvem až na extraligové stříbro.

Hokejové utkání mistrovství světa mezi Českou republikou a Kanadou v pražské O2 Areně
Jak Češi zářili v hokeji. 2015: Symbolické rozloučení

A určitě to nebyl poslední úspěch, kterého břeclavští softbalisté dosáhli. „Máme velice mladý tým, u něhož je předpoklad, že se bude zlepšovat. Většina kluků hraje v reprezentacích, ať už seniorské nebo juniorských. Třeba Kuba Osička nedávno přivezl bronz z juniorského mistrovství světa, kde byl vyhlášen nejlepším nadhazovačem turnaje, což je obrovský úspěch,“ připomněl manažer týmu Tomáš Křivánek.

Zbyněk Háder v Jordánsku.
Všeuměl Háder závodil s Bugárem, zazářil jako žid Tovje a procestoval svět

Talentovaní mladíci týmu Locos budou mít v letošní sezoně další možnost růstu. Klub totiž přihlásil svůj B-tým do druhé nejvyšší seniorské soutěže. „Pro naše mladé hráče je to vynikající příležitost, jak se otrkat v těžkých zápasech proti kvalitním soupeřům,“ potvrdil Borbély.

Softbalová sezona začíná v sobotu 6. června, kdy bude na břeclavském stadionu „Casa de Locos“ opravdu živo. Od 15 a 17 hodin jsou na programu extraligová utkání Locos s Hrochy z Havlíčkova Brodu, od 10 a 12 hodin pak hraje B-tým malé derby proti dalšímu jihomoravskému celku Snails Kunovice.