„Zvolili jsme pro pořádání turnaje schválně hustopečskou sportovní halu, kde se hraje i krajská liga futsalu. Sálovou kopanou chceme divákům představit jako další odnož fotbalu," řekl předseda brněnského celku Gioia, za který hrají i odchovanci velkopavlovické kopané Patrik Levčík a Dominik Kunický. Ten byl vyhlášený po skončení akce nejlepším brankářem turnaje.

Jejich celek prohrál první zápas s Poličkou 1:6, v odvetě ale zvítězil 7:1 a o jejich postupu do finále rozhodla povedená penaltová loterie.

Obhájce titulu z Prahy si poradil se Zlínem 7:2 a 4:2. Ve finále pak Chemcomex zdolal Brňany 4:1 a získal jubilejní desátý titul. Jedinou branku Brna dal ze standardky právě Levčík, který si tak na premiérový titul společně se svými spoluhráči musí minimálně rok počkat.

„Zatím převažuje zklamání, protože jsme vyhráli základní část a sezonu jsme měli dobře rozjetou. Ale vicemistr republiky jako cena útěchy asi bude stačit," smál se Levčík a pokračoval.

„Hodně se na nás podepsala únava z náročných zápasů. Nicméně za titulem jdeme postupně. Předloni jsme skončili třetí, letos druzí, tak snad už to příští rok vyjde."

FINAL FOUR 2015:Semifinále:
Praha – Zlín 7:2
Zlín – Praha 2:4
Polička – Brno 6:1
Brno – Polička 7:1p
Finále:
Praha – Brno 4:2
O 3. místo:
Zlín – Polička 1:8