Na nejlepší jezdce čeká třináct okruhů mezi Hlohovcem, Valticemi a Lednicí. Čeká je trasa o délce 104 kilometrů. „Čekáme na dvě stovky závodníků. Nejen od nás, ale hodně i ze Slovenska nebo Rakouska. Loni jsme napočítali až sedm národností, převážně ze střední Evropy," uvedl velitel trati Petr Jadrný.

Před rokem vyhrál mladý člen stáje, kterou podporuje Peter Sagan. „A o rok dřív zase kluk z pražské Dukly. Proto je těžko říct, kdo může uspět tentokrát," nastínil obtížné tipování Jadrný.

Přijet má ale třeba dráhař Alois Kaňkovský. „Občas umí přijet i Honza Bárta. Ale týmy teprve teď skončily soustředění, pokud nepočítáme profesionály. Je to vlastně první závod, navíc malý, takže je těžké i říct, kdo přijede," podotýká Jadrný.

Ten patří do kolektivu šedesáti lidí, kteří se o celý závod postarají. „Kluci, kteří nás reprezentují, si jej ale určitě zajedou," potvrzuje Jadrný fakt, že na startu budou k vidění i barvy Sportcomplexu. A to nejen v dospělé kategorii. Na svoji šanci čekají i mladší cyklisté. „V každé kategorii by jich mohlo být kolem třiceti," odhaduje velitel trati s tím, že dobré počasí pro závod už mají organizátoři zajištěné.