Závod tradičně otevíral cyklistickou sezonu a například minulého ročníku se zúčastnilo téměř 800 startujících. Podobně početný peloton se očekával i letos, ale pořadatelé ze Sportcomplexu Břeclav museli bohužel akci v původním termínu zrušit. „Akceptujeme stanovisko vlády a uvědomujeme si, že závod proti Koronaviru je nyní nejdůležitějším závodem pro celý svět. Jsme plní energie a stále v naději, že situace se bude lepšit a co nejdříve vyrazíme k prvnímu cyklistickému závodu této sezóny,“ píše se v prohlášení ředitele závodu Petra Hermana.

Utkání 26. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera vs. Bílí tygři Liberec, 26. listopadu 2017 v Ostravě. (vlevo) Fryčer Miroslav a Rostislav Olesz z Vítkovic.
Fryčer přehrál i Gretzkyho: Ze střídačky budu příště volat jen pro pizzu

Desátý ročník závodu Trofeo Cinelli – VC Hlohovce však není ještě úplně ztracený. „V tuto chvíli ještě neexistuje žádný náhradní termín, ale budeme ho hledat,“ slíbil Petr Beneš, prezident Sportcomplexu.

Utkání hokejového turnaje Carlson Hockey Games série Euro Hockey Tour mezi týmy ČR a Ruska.
Reprezentace ruší zápasy. České hokejové hry přesunuty na srpen

„Zaplacené startovné je odloženo a finance převedeme na speciální účet pro pozdější termín závodu. V případě neúčasti závodníka bude možný převod na jiného startujícího,“ doplnil Herman.