V lodi navíc usedne mimo jiné vedle olympijské vítězky Mirky Topinkové Knapkové, která se k veslování vrací po mateřských povinnostech. Bratr Nedělové Dalibor společně se svým parťákem Alešem Pospíšilem zase bude již tento týden startovat na Mistrovství Evropy juniorů ve Francii.

Start Brno (v červeném). Ilustrační foto.
Fotbaloví skokani roku na jižní Moravě? Pomáhají posily z ligy

Zatímco účast břeclavských juniorů na mistrovství mezi překvapení nepatří, pozvánka Nedělové do reprezentace dospělých je malým zázrakem. „Když mi ústřední trenér reprezentace Simon Cox volal, že mám z reprezentace do 23 let přejít k dospělým, byla jsem popravdě rozklepaná a nevěděla jsem, jestli se mám těšit. Po pár trénincích jsem zjistila, že i Mirka je jen člověk. Holky jsou kamarádské, a tak se na Světový pohár i těším,“ zmínila Nedělová.


Bezproblémová Knapková


Nyní může dvaadvacetiletá břeclavská veslařka zaznamenat vedle vrcholné veslařky Knapkové Topinkové další posun v kariéře. „Spolupráce s Mirkou je bezproblémová. Jako posádka se sice musíme přizpůsobovat jejím časovým možnostem, které jsou značně omezené kvůli její péči o půlroční dceru, ale to je maličkost. Překvapilo mě, že nepřevzala vedení celé posádky, ale spíš jen určuje některé úlohy,“ popsala spolupráci s olympijskou šampionkou z Londýna Nedělová.

Před dosud největší životní výzvou stojí také juniorská dvojice veslařů z Břeclavi Dalibor Neděla s Alešem Pospíšilem, kterou čeká Mistrovství Evropy juniorů ve francouzském městečku Gravelines. Již o tomto víkendu změří síly s evropskou špičkou. Nominaci si vysloužili díky suverénním výhrám na kontrolních závodech a také třetímu místu na prestižní juniorské regatě na olympijském kanálu v Mnichově. „V těchto dnech ladí pod dozorem trenéra Josefa Akaie formu na výcvikovém táboře juniorské reprezentace v Račicích. Na evropský šampionát se mužští zástupci z našeho klubu podívají po čtyřech letech. Posledním veslařem z Břeclavi byl Lukáš Helešic,“ připomenula na závěr Nedělová.

Fotbalisté Krumvíře. Ilustrační foto.
Čtvrtý triumf za osm let. Krumvíř čtyři kola před koncem sezony ovládl I.A třídu