V soutěži s názvem Českých 100 Nejlepších obsadil Alcaplast šestasedmdesátou příčku. „Toto ocenění potvrzuje výjimečné postavení Alcaplastu v hospodářském systému České republiky,“ uvedl prezident společnosti Comenius Karel Muzikář.

Prezident Miloš Zeman a jeho manželka Ivana vystoupili 6. listopadu v Praze na tiskové konferenci k Zemanově kandidatuře do prezidentských voleb.
Víno a další dary. Prezident Zeman ve středu dorazí na jižní Moravu

Ocenění si odnesla ze slavnostního vyhlášení výsledků ve Španělském sále Pražského hradu i další břeclavská firma Fosfa. Největší zpracovatel fosforu v Evropě zvítězil v oborové kategorii Invence – nasazení – export – zisk.

Diplom potvrzující, že Fosfa patří mezi nejlepší české podniky v této kategorii, převzal generální ředitel firmy Ivan Baťka. „Děkuji velmi všem svým spolupracovnicím a spolupracovníkům za jejich invenci a nasazení. To oni dostali Fosfu tam, kde je. Pokud bychom nepřemýšleli nápaditěji než ostatní a pokud bychom nedokázali tyto nápady rychle a smysluplně uskutečňovat, museli bychom se jako Česká republika smířit s druhořadou rolí dodavatele čehosi pro ty invenčnější. To my ve Fosfě nechceme,“ řekl Baťka.

Animátor Cyril Podolský se usadil v Břeclavi. Momentálně pracuje na celovečerním filmu Heptyl.
Lužní lesy jsou pro film unikátním místem, říká o Břeclavsku tvůrce Heptyla