„Třicet let jsem pracoval jako technický asistent na zahradnické fakultě u profesora Viléma Krause, kde jsme křížili odrůdy na rezistenty. Vypěstovali jsme druhy, které potřebují pouze minimální chemickou ochranu. Nejznámější z nich jsou Laurot, Malverina a Hibernal. Další čekají na své uznání ve státní zkušebně,“ popisuje vinař, který se dnes věnuje výrobě vína už jako důchodce.

Podle svých slov začal vyrábět biovíno čistě ze zájmu. „Začínali jsme čtyři: Miloš Michlovský z Rakvic, František Mádl z Velkých Bílovic, manželé Abrlovi z Pavlova a my. V té době se na pěstování těchto odrůd nedávaly žádné dotace. Mrzí mě nárůst počtu vinařů, kteří se zajímají o biovíno jen z tohoto důvodu. Najdou se i tací, kteří se hlásí k bioprodukci, a přitom mají vinohrady vyčištěné herbicidy,“ doplňuje vinař.