„Novinkou v oblasti vzdělávání jsou týmové práce zaměstnanců, které spočívají v řešení konkrétních úkolů zadaných vedoucími pracovníky jednotlivých závodů," přiblížil manažer pro firemní akademii společnosti Gumotex Pavel Kašuba.

Účastníci spolupracují v týmech složených ze třech až čtyřech lidí. V každém musí být zástupci minimálně dvou závodů Gumotexu. Tým si z nabídky vybere úkol a sponzora, kterým je vždy vedoucí určitého procesu. „Tým před sponzorem práci v závěru ročníku obhajuje. Výstupem jsou tedy měřitelné návrhy na zlepšení," přiblížil Kašuba.

Nově budovanou Akademii představili manažeři Gumotexu na konferenci v Břeclavi svým kolegům ze vzdělávacích institucí a ze středních a velkých společností. „Přivítali jsme například zástupce společností Třinecké železárny, Česká zbrojovka, Hella, Gumárny Zubří, Královopolská Ria, sousední Otis a mnoho dalších," vyjmenoval.

Akademie Gumotex je projekt podpořený evropskými penězi i státním rozpočtem. Získal dotaci 3,9 milionu korun. Podporuje vzdělávací aktivity pro vývoj, výrobu, kvalitu a logistiku společnosti. Vzdělávání se rozděluje do ročníků. Do každého nastupuje 48 zaměstnanců ze všech výrobních závodů.