Kam Jaroslav Pešák přijde, přinese s sebou vůni pečiva

Právě zde před dvěma desítkami let šikovný živnostník svoji firmu zakládal. Jak vzpomíná, začátky nebyly zrovna jednoduché. Se zaměstnanci, z nichž většinu si sám před lety zaučil, však už řadu let tvoří stabilní tým, který se snaží zákazníkům nabídnout pestrý výběr pečiva z těch nejkvalitnějších surovin. Důvodem, proč jsem do pekařství přišel je, že chceme společně s Velkopopovickým Kozlem a čtenáři Deníku najít nejšikovnějšího fachmana břeclavského regionu, kterého pak Kozel odmění za poctivou práci a jeho řemeslný kumšt.

Do soutěže ,,Fachman regionu“ pana Pešáka přihlásil jeho spokojený zákazník Daniel Beran.

Vzhledem k tomu, že zákazníci chtějí na svých stolech k snídani každý den čerstvé pečivo, jede výroba v Pešákově pekařství téměř bez omezení.Nejlepší odměnou po práci je odpočinek. Ani na dovolené se však od práce zcela neoprostí. Kdekoliv v zahraničí je, tam nezapomene navštívit pekárnu.

To proto, aby načerpal další inspiraci, kterou by pak mohl proměnit v nový výrobek pro své zákazníky.

Jaroslava Pešáka jsem se zeptala na tajemství jeho úspěchu. Prozraďte nám, co podle vás děláte lépe než ostatní a kvůli čemu se vaši zákazníci stále vracejí?

,, Lidé chtějí vždy čerstvé pečivo a u nás ho vždy najdou. Také rád navštěvuji jiné pekárny, kde nacházím nové vůně a inspiraci.“ Dodává Pešák.

„Navíc se rádi zúčastňujeme i různých soutěží. Ty nás posouvají dále. Každý úspěch i neúspěch je pro nás hnacím motorem, jak být lepší,“ říká majitel pekařství.

Na co se nejvíce těšíte po dni plném práce?

„Snažím se odpočívat jako ostatní. Nějaký čas strávím s vrstevníky na kurtu, kde hrajeme tenis. Relaxuji ale i plnohodnotně, kulturou. Podporuji kulturní akce ve Velkých Pavlovicích a za některými vyrážím i do jiných měst.“