Stalo se tak při soutěži ve Velké nad Veličkou na Hodonínsku. Zatímco loni tam uspěl s klobásou Gaston, letos nejvíce chutnala novinka Azules klobás. „Je trvanlivá a bezpapriková, modré barvy, jemně sypaná zeleninou. Jde o klobásu, kterou mohou děti, důchodci, je bez alergenů a lepku, jen s čistým masem a kořením," představil vítěze třiačtyřicetiletý muž, jenž vede řeznictví Hakalík.

Úspěchu se dočkal v konkurenci 105 vzorků. Hakala neskrýval spokojenost. V rozhovoru připomněl, že řadu barevných klobás připravil už na Velikonoce. „Růžové, žluté, zelené a právě vítězné modré. Tato novinka se používá na rauty či svatební tabule. Je pestrá a chuť je asi dobrá," usmál se řezník.

Ocenění nedávno získal také se špekem, který má značku Regionální potravina.