„Před sedmi lety jsme vyrobili první zkušební vzorky ledových vín a rovnou jsme s nimi uspěli na Valtických vinných trzích,“ popisuje začátky spolumajitel Révy Bronislav Průdek. Pak přišly první úspěchy v Rakousku v Rakousku. „Toho si velice vážíme, protože Rakušané sladká vína umí skutečně dobře,“ pokračuje.

Rakvická Réva vyrábí především jakostní vína. „Máme asi osmdesát hektarů vinohradů, ze kterých děláme slámovky a vína vyšších tříd. Velké množství hroznů vykupujeme od pěstitelů,“ snaží se přiblížit Průdek.
Ledová vína podle něj potřebují zvláštní péči.

„Začíná to výbornou kondicí vinné révy a hroznů, bez které by to nešlo. Musí se ošetřovat, záleží také na správné lokalitě. Na ledová vína hrozny přebíráme, protože je vyrábíme jen z nejzdravějších bobulí,“ vypráví Průdek.

Réva ročně vyrobí asi fdrkgh hektolitrů ledových vín, ale rok od roku se to liší. „Loňský ročník nebyl příznivý, bylo moc teplo. Museli jsme sběr nechat až na leden, takže je to ročník dva tisíce šest, ale sběr dva tisíce sedm,“ dodává Průdek.