Bez komplikací se ale zásah obešel jen sotva. „Jako problémový jsme brali už jen samotný příjezd, s průjezdem města nám pomohla policie. Na místě bylo osm jednotek a každá má cisternu, takže bylo potřeba je někam umístit. S pohybem v areálu nám zase pomáhali strážníci, aby se nikdo z lidí nezranil. Mimo jiné se ukázalo, že pokud by v nemocnici skutečně hořelo, musela by být reakce policistů blesková stejně jako naše," říkal po skončení akce velitel profesionálních hasičů v Břeclavi Tomáš Havlík.

Podle šéfa břeclavských strážníků Stanislava Hrdličky se zásah obešel bez jakéhokoliv konfliktu. Pěší, cyklisté i šoféři za volantem aut se chovali ohleduplně. „Řidičům za to patří dík, na projíždějící vozy Integrovaného záchranného systému reagují správně, což je jistě dobrá zpráva," sdělil Hrdlička. Tvrdí, že pro strážníky bylo cvičení velmi cennou zkušeností. „Získali vlastní představu, jaké situace mohou nastat a že s nimi musí počítat," pokračoval Hrdlička.

Zatímco se městští policisté starali o ruch poblíž hasičských aut, záchranáři mířili do útrob nemocnice, kde evakuovali dvacet studentů soukromé střední školy. Kromě toho například ochlazovali tlakovou láhev s kyslíkem.

Ještě před začátkem cvičení však profesionální jednotka vyjela k hořící trávě v Moravské Nové Vsi. Na základnu se pak vrátila jen chvíli předtím, než akce v nemocnici začala.

„Vrátili se jen pro vodu a zase vyjeli," přikývl Havlík. Ostrý zásah ve zdravotnickém zařízení nepamatuje. „Byla to ale dobrá zkouška i pro tamní personál, který si nacvičil postup při evakuaci. Všichni pak vyjádřili spokojenost," dodal Halvlík.