Při pátrání po příčině našli policisté na místě chemické látky, které se používají k výrobě drog. „Ukázalo se, že v bytě bydlel devětatřicetiletý muž, který tam pravděpodobně vyráběl chemickou cestou drogy," sdělila břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Při dalším vyšetřování se muž začal chovat agresivně a snažil se zasahující policisty vyhnat z domu. Nereagoval ani na výzvy strážců zákona, aby toho nechal. „Policisté na něj proto použili donucovací prostředky," řekla mluvčí.

Muže podezřelého z výroby drog poté policejní hlídka nejprve dopravila k lékařskému vyšetření. Následně putoval do policejní cely. V bytě objevené chemikálie již policisté předali odborníkům k expertíze. „Po obdržení výsledku stanoví drogoví specialisté další kroky," informovala policejní mluvčí.

Zásah kriminalistů

Případu se věnují kriminalisté. Na místě požáru zasahovala jednotka profesionálních hasičů z Břeclavi a dobrovolný sbor ze Staré Břeclavi.

Letos policisté odhalili varnu drog i ve Velkých Bílovicích. Devětadvacetiletý muž vyráběl pervitin na půdě rodinného domu a na zahradě. V tomto případě šli maskovaní ozbrojenci najisto, po určité fázi vyšetřování. Pro chemikálie zajížděl muž většinou na Slovensko.