Léto ve městě nemusí být nudné! Hustopeče lákají na akce, ze kterých si vybere každý. Měsíc červen se ponese ve znamení hudby, populární, ale i vážné středověké. Ta do města přinese kousek Italského slunce prostřednictvím festivalu Concentus Moraviae. Na své si však přijdou i vyznavači cyklistiky, vodních radovánek nebo i příznivci vědeckých polemik se známými osobnostmi.

Festival vážné hudby Concentus Moraviae

Osmnáctý ročník festivalu Concentus Moraviae je už za dveřmi. Díla italských a Itálií ovlivněných skladatelů sedmnáctého a osmnáctého století dorazí do Hustopečí hned dvakrát. Poprvé ve čtvrtek 6. června 2013, kdy od půl osmé večer v kostele svatého Jana Křtitele v Kurdějově vystoupí ženský vokální soubor Tiburtina Ensemble s Hudební vizí Hildegardy z Bingenu.

O pár dní později, ve středu 19. června 2013, potom dorazí virtuózní cembalista a dramaturg festivalu v jedné osobě Václav Luks. Pro letošní ročník festivalu přichystal sólový recitál, ve kterém v plném rozsahu předvede svůj pověstný šestý „interpretační" smysl. Vystoupí od půl osmé večer v evangelickém kostele v Hustopečích.

Letní koupaliště otevřou Skrznaskrz

Sezóna na letním koupališti v Hustopečích vypukne v pátek 14. června. Na tento den je připravený bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Návštěvníci se můžou těšit i na vystoupení hudební skupiny Srznaskrz. Vše vypukne ve tři hodiny odpoledne. Akce se bude konat v případě příznivého počasí.

Hustopeče. Projekt Obce

Pozitivní skeptici: Grygar, Heřt 
a Andrysek

Český klub Skeptiků Sysifos ve spolupráci s městem Hustopeče chystá X. Setkání Skeptikon 2013. Na přednášky o ezoterických a paranormálních aktivitách a jevech mohou přijít všichni zájemci v sobotu 15. června do Společenského domu v Hustopečích.

Jako první vystoupí profesor Oskar Andrysek a osvětlí význam psychiky při léčení nádorových onemocnění. Profesor Jiří Heřt, autor mnoha knižních publikací, poté představí výsledky své studie o tom zda mají živočichové schopnost vnímat magnetické pole a reagovat na něj, či nikoliv. A skeptické odpoledne uzavře astronom Jiří Grygar. V Hustopečích vystoupí s přednáškou o srážkách Země se stokilometrovými tělesy.

Martin Harich zazpívá i podepíše

Skvělou hudbu a výbornou atmosféru si budou moci užít posluchači na vystoupení Martina Haricha a jeho kapely Musitany Hope v pátek 21. června ve Společenském domě v Hustopečích.

Martin Harich je talentovaný mladý slovenský zpěvák a hudebník. Jeho skladby se pravidelně umísťují na prvních místech televizních hitparád. Je držitelem cen TV Očko, Objev roku 2011 a Klip roku 2012.

Účastníci koncertu se mohou těšit na autorsky původní hudbu a nezapomenutelný pěvecký projev Martina Haricha. Zazní i nový koncertní program k novinkovému albu Nech. Připravena je také autogramiáda a osobní setkání.

Expedice krajem André za vínem

Cyklistický výšlap vinařskými obcemi Hustopečska spojený s ochutnávkou místních vín. Tak vypadá už tradiční Expedice krajem André. Letos se koná v sobotu 29. června. Start a cíl bude v Hustopečích na Dukelském náměstí před Domem U Synků. V rámci akce budou otevřené vinné sklepy.

Vstupenky na Burčákové jsou už 
v prodeji. Výhodně

Hustopeče už se také připravují na největší událost v roce – Burčákové slavnosti. Program slavností bude opět plný divadelních představení a vystoupení hudebních skupin. Předprodej vstupenek ale startuje už nyní. Zvýhodněnou vstupenku za 100 korun na dva dny si mohou zájemci zakoupit do 31. července.

Chcete se dozvědět více o připravovaných akcích? Čtěte www.hustopece.cz

PROJEKT OBCE: Tento text je součástí komerčního projektu Deníku Rovnost Obce. Představují se v něm obce jihomoravského regionu.