Jak a díky komu jste se k vinařství vlastně dostal?

Díky své rodině.

V čem podle vás spočívá tajemství výroby dobrého vína?

Přistupovat ke své práci s láskou, a samozřejmě v dodržování správných technologických postupů.

Existuje nějaké pravidlo, kterým se jako vinař bezvýhradně řídíte?

Poctivou prací k úspěchu.

Kolik vína denně obvykle vypijete?

Obvykle dvě až čtyři deci, ale není to pravidlem. Hodně cestuji, takže jsou dny, kdy si nedám ani slzu.

Jakou nejkrásnější a naopak nejhorší chvíli jste s vínem dosud zažil?

Nejkrásnější chvíle byl sklep plný spokojených zákazníků při našich Otevřených sklepích v červenci 2012. Nejhorší chvíle? Asi když není co sbírat ve vinohradě…

Kterého ze svých vinařských úspěchů si ceníte nejvíc?

Zařazení našich vín do jednoho z nejprestižnějších hotelů v Praze, ale jinak si velmi ceníme každého zákazníka, který se k nám do vinařství vrací.

Máte raději tradiční odrůdy a postupy, nebo jste spíše zastáncem moderních metod a nově vyšlechtěných o­drůd?

V tomto smyslu nejsem nikterak vyhraněný. Samozřejmě, že vína vyrábíme pomocí moderních technologií, ale odrůdová skladba je různá. Snažíme se nabídnout zákazníkovi jak odrůdy tradiční, tak i nově vyšlechtěné – Malverina, Hibernal, Pálava a tak podobně.

Kterého z vašich konkurentů si nejvíc vážíte? A proč?

Skvělých vinařů je na Moravě spousta. Nejvíce se mi poslední dobou líbí vína z Vinařství Volařík.

Myslíte na budoucnost? Vychováváte si svého nástupce?

Myslím, že v mém případě je trochu brzy o tom hovořit, nemyslíte?