Brno - Každý si myslí, že práce za barem je naprostá pohodička. Jste u zdroje, kde si příjemně pokecáte, dáte drink a ještě možná někoho sbalíte. Tak to je velký omyl. Přesvědčil jsem se o tom v populárním Baru, který neexistuje. A to jsem se na míchání drinků jen díval. Staral jsem se hlavně o umývání nádobí a dolívání vody hostům. I tak jsem po dvanácti hodinách lehl do postele totálně hotový. Ale zážitek s výbornou partou lidí za to stál. Redaktor Brněnského deníku Rovnost Jaroslav Kára si vyzkoušel v pravidelném seriálu Na den… práci barmana.
Redaktor Deníku Rovnost Jaroslav Kára (vpravo) si vyzkoušel práci barmana v brněnském Baru, který neexistuje.
|
Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík
Příznačným názvem Bar, který neexistuje se honosí podnik v brněnské Dvořákově ulici. „Otevřeli jsme před dvěma a půl lety," vítá mě provozní Tomáš Křemenák.
Dýchne na mě atmosféra útulného zákoutí, kam bych si nejraději sedl a vychutnal svůj drink. Jenže jsem tady kvůli práci. A přiznávám, že se mi trochu klepou kolena.
Nevím, zda na mě působí několikametrové police obsypané lahvemi, jejichž název skoro ani neumím přečíst. Přitom se obyčejně v barech cítím příjemně. „To bude v pohodě. Tvoje místo bude za barem, postaráš se hlavně o odklízení skla, pak uvidíme," říká mi Křemenák.
KOMPLETNÍ SERIÁL SI PŘEČTĚTE VE ČTVRTEČNÍM TIŠTĚNÉM DENÍKU ROVNOST