„Volit chodím pravidelně, když jsem pryč tak si obvykle vyřídím voličský průkaz, to jsem chtěl udělat i tentokrát, ale u krajských voleb to lze pouze v rámci kraje a to by mi moc nepomohlo, tak jsem sedl na vlak a jsem tady,“ vysvětlil s úsměvem. V rozhodování měl jasno.

„Koronavirus mě v rámci rozhodování asi neovlivnil. V rámci krajských voleb určitě ne a ohledně senátních asi taky ne. Kdyby se volilo do poslanecké sněmovny, tak tam by to nejspíš vliv mělo,“ doplnil zpěvák.

Snímek z videoklipu.
VIDEO: Krajčo, Kozub, Stypka a další se potkali v jednom klipu. Je o čtení dětem

Padla řeč i na pondělní dvoutýdenní zákaz zpěvu a omezení hudebních akcí. „Už jsme jen krůček od toho, aby nám zakázali se smát,“ řekl posmutněle. Současný stav vnímá negativně nejen proto, že se zpíváním živí, ale obecně restrikce hodnotí jako chaotické. „Akce už jsou teď zredukovány na takový počet, že bychom stejně nemohli hrát ani bez zákazu zpívání,“ dodal Mirai. Koncerty kapely se už po několikáté přesunuly a kapele nezbývá než čekat, jak se vyvine situace. „Dělají to tak, že se nedá nic plánovat, když jsou schopni ze dne na den zrušit akci. O situaci se Mirai dále rozpovídal.

„Doufám, že umělci nehodí flintu do žita a nezabalí to, protože právě teď je ta chvíle, abychom se spojovali a dali najevo, že i kultura je nedílnou součástí světa. Nařízení respektuji, vnímám, že situace není dobrá, ale aktuálně mě ta rostoucí čísla ani neděsí. Jsou pro mě naopak signálem, že o to dřív snad epidemie odezní,“ zakončil Mirai.

Bára Šustalová v novojičínské nemocnici porodila i odvolila.
Maminka z Kopřivnice porodila dcerku Olívii. Pak v nemocnici rovnou odvolila