Poslední rozloučení se podle Kovačeviče odehrálo ve středu. "S mojí milovanou Evičkou jsme se rozloučili v úzkém rodinném kruhu," uvedl manžel Václav Jurina.

Rodačka z Ostravy po vystudování žurnalistiky v Praze začínala v 70. letech v ostravském studiu tehdejší Československé televize, od 80. let působila v Praze. Na začátku 90. let uváděla v Československé televizi relaci Deník. Později se přes deník Noviny, rádio Kobra a Český rozhlas dostala na Novu, kde ve druhé polovině 90. let moderovala ve dvojici se Zbyňkem Merunkou hlavní zpravodajský pořad Televizní noviny.

Z České televize (ČT) po 16 letech odchází moderátorka Daniela Písařovicová
Z České televize na internet. Písařovicová v květnu nastoupí do DVTV

Od roku 2000 Jurinová víc než deset let působila jako mluvčí pražské Fakultní nemocnice v Motole. V roce 2009 na návrh Syndikátu novinářů usilovala o místo radní České televize, poslanci ji ale nezvolili.

Jurinová také vyučovala obor moderování na Vyšší odborné škole herecké a zastupovala firmy a osobnosti v oblasti PR a prezentace. Namluvila hlášení pro linku B pražského metra. V minulém desetiletí byla dva roky starostkou města Sadská na Nymbursku, kde žila.

Loni v červnu se zúčastnila v Sadské setkání k připomenutí osudu Milady Horákové. Na shromáždění přečetla dopis známé dokumentaristky Olgy Sommerové.