Splnění dětského snu

Ubytování: Treehouse Stvořidla
Cena: od 4500 Kč/noc

Treehouse Stvořidla.Treehouse Stvořidla.Zdroj: Vysocina.eu

Také jste jako malí toužili po domku na stromě? Plnění dětských snů nabízí romantický Treehouse Stvořidla. Ubytování je pohodlné, s manželskou postelí a rozkládacím gaučem.

V nabídce je i snídaně, kterou si na terasu ráno jednoduše vytáhnete ve snídaňovém koši. Uvařit si pak můžete v zahradní kuchyni a v areálu je i zázemí s toaletou a sprchou. Lákavější bude ale koupání v cedrovém sudu.

Nejvyšší vrchol Žďárských vrchů - Devět skal.
Vysočina úpí pod kůrovcem. Přesto v kraji naleznete řadu atraktivních míst

Včelíny Želiv

Ubytování: Objekty uprostřed přírody
Cena: od 2000 Kč/noc

Včelín Želiv.Včelín Želiv.Zdroj: Vysocina.eu

Utéct daleko od ruchu velkoměsta, povinností. Uchýlit se ve dvou či s dětmi doprostřed přírody a relaxovat můžete ve Včelínech Želiv. Na výběr je ze tří malých objektů.

V noci se vyspíte na pohodlném lůžku, uvařit si můžete ve vybavené kuchyni. Večer se přímo nabízí posezení u ohně, ráno káva při východu slunce nerušená ničím jiným než ptačím koncertem. K toulkám po okolí vám zapůjčí kola.

Útulný domeček na kolech

Ubytování: Vinná maringotka
Cena: od 1700 Kč/noc

Vinná maringotka.Vinná maringotka.Zdroj: Vysocina.eu

I Vysočina umí potěšit znalce vína hledající klidné a netradiční ubytování. Takzvaná Vinná maringotka poblíž Telče, útulný domeček na kolech, nabízí kromě ubytování i výběr z kvalitních vín. Ubytování je o něco pohodlnější co do zázemí, přímo v maringotce se nachází kuchyňka, sprcha i toaleta.

Venkovní zahrádka láká ke grilování, snídaně se podává formou košíků naplněných čerstvými dobrotami.

Hotel Podlesí 

Ubytování: Pohádková vesnička
Cena: od 4600 Kč/noc

Podlesí - Pohádková vesnička.Podlesí - Pohádková vesnička.Zdroj: Vysocina.eu

Bydlet v domečku Popelky, Sněhurky nebo snad v pařezové chaloupce u Křemílka a Vochomůrky? To je možné v Pohádkové vesničce v resortu Podlesí u Sněžného. Ubytování poskytují hned tři pohádkové apartmány a deset domečků, každý je spjatý s jinými pohádkovými postavičkami, kterými se to před chaloupkami jen hemží.

V ceně je ubytování se snídaní pro čtyři osoby a půlhodina v krytém bazénu denně.

Treehouse U Lipového květu

Ubytování: Stromový domek
Cena: od 1950 Kč

Treehouse U Lipového květu.Treehouse U Lipového květu.Zdroj: Vysocina.eu

Ubytovat se takřka v koruně stromu můžete i ve stromovém domku U Lipového květu. Do krajiny se budete dívat prosklenou stěnou, nebo můžete relaxovat na balkóně.

V samotném domečku najdete kromě manželské postele i kuchyňskou linku, vinotéku, bylinky na čaj i čerstvou kávu, společenské hry a dokonce i koutek pro čtenáře s malou knihovnou. Koupat se můžete v sudu, pod nímž si sami zatopíte.

Soukromý lom

Ubytování: Plovoucí sauna
Cena: od 12 200 Kč

Plovoucí sauna na lomu s ubytováním.Plovoucí sauna na lomu s ubytováním.Zdroj: Vysocina.eu

Areál soukromého lomu u Lipnice nad Sázavou potěší srdce romantika i dobrodruha. Přestože je ubytování v srdci přírody, nabízí veškeré pohodlí – cabin s postelí, kuchyňkou i sociálním zařízením i výhled na lom z terasy s grilem.

Teplou lázeň poskytne velkorysý koupací sud a nevšední zážitek vás čeká v unikátní plovoucí sauně. Zchladit se můžete přímo v zatopeném lomu. V létě se navíc můžete na hladinu pustit na paddleboardu.

Minimální pobyt na dvě noci pro dvě osoby 12 200 Kč (všední dny), pátek až neděle 14 100 Kč.

Wellness resort svaté Kateřiny

Ubytování: Lesní chatka
Cena: od 3990 Kč

Chatka v lese u svaté Kateřiny.Chatka v lese u svaté Kateřiny.Zdroj: se svolením Resortu svaté Kateřiny

Resort svaté Kateřiny u Počátek je velký wellness resort, kam lidé jezdí opravdu odpočívat. Děti sem mohou jen ve vybraných termínech, jinak je to místo, kde lidé čerpají sílu, klid a mohou se napít z léčivého pramenu. Resort nabízí balíčky jógové, relaxační, ájurvédské či antistresové.

Mimo hlavní pavilon se lze ubytovat v chatce v lese v naprostém klidu a soukromí u kostela. Je vybavená stylovým indickým nábytkem. Venkovní terasa a ohniště je ideální pro romantické pobyty pro dva. Zároveň lze čerpat veškeré služby resortu.

Pozn.: ceny jsou platné k roku 2022.