Na náměstí už stojí také nové veřejné osvětlení a vzrostlé stromy, stavebníci položili potrubí automatického zavlažování a pracují na dlažbě. „Do konce roku ještě postaví dřevěné molo, osadí lavičky, koše na odpadky, prosklené informační vitríny, stojany na kola, herní prvky pro děti a nasvětlení zeleně,“ upřesnila Březovská. Stavební část skončí ještě v listopadu. Pokládat trávník a vysazovat rostliny či keře budou zahradníci na jaře, stejně tak se má dokončit technologická část, jako je zavlažování nebo strojovna vodních prvků.

Nová hybridní kamera SPEC/CT slouží pacientům v kyjovské nemocnici. Její nákup vyšel na dvacet milionů korun, stavební úpravy na dalších pět.
Nahlédnou na orgány. Kyjovská nemocnice má hybridní kameru za 20 milionů

Na proměnu prostoru u kulturního domu, kina a Panského dvora, se pravidelně chodí dívat Dominik Raiskup. „Náměstí předělat opravdu potřebovalo, chtělo to něco nového. Dřívější doba mu nepřála,“ řekl muž.


Nynější přestavba vedená jako první etapa navázala na pěší zónu v Sokolovské ulici, vyjde na padesát milionů korun. Jde o část komplexního řešení centra asi jedenáctitisícového města. V budoucnu chce radnice uskutečnit ještě dvě etapy včetně výstavby domu s dvaapadesáti byty. „Studií se bude zabývat prosincové zastupitelstvo,“ uvedl místostarosta Petr Kolář.

Ilustrační foto
Ztratí 450 mililitrů krve, ale pomohou. Hledají dárce