Na dolním nádraží zastaví vlaky linky S3 vyjma těch, které směřují do a z Židlochovic na Brněnsku. Skončí tam také většina rychlíků linky R9. „Večerní spoje R989 a R991 jedou na hlavní nádraží a navíc zastaví v Židenicích. Totéž platí pro ranní vlaky R990 a R988,“ informovala mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Výluka v Brně
• Kde: mezi hlavním nádražím a Židenicemi
• Jak dlouho: od 4.7. do 2.8.
• Proč: oprava mostu a odstranění vegetace
• Jaké linky ovlivní: linky R9 a S3

Znovu se podívat na nádraží nedaleko Zvonařky nevadí například Adéle Nešporové z Tišnova na Brněnsku, kterého se oprava dotkne. „Prostředí se mi tam jeví příjemnější než v centru. Můj manžel to má navíc blíž do práce,“ pochvalovala si žena.

Větší letní výlukou je oprava vždy jedné ze dvou kolejí mezi Brnem a Střelicemi na Brněnsku. Trvá od poloviny června do poloviny října. „Souvisí s plánovanou modernizací a elektrifikací trati. Také pracujeme na zabezpečovacím zařízení,“ sdělila za Správu železnic Nela Friebová.

Od prvního července do pátku nejezdí kvůli výměnám pražců a dalším údržbovým činnostem vlaky mezi Moravskými Bránicemi na Brněnsku a Moravským Krumlovem na Znojemsku. „Lidé jsou chápaví, využívají autobusy,“ poznamenal starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina.

Železničáři začnou na konci července pracovat také na trati mezi Zaječím a Kobylím na Břeclavsku, kde opraví přejezd.

Ilustrační foto.
Masarykův okruh duchů: motocyklová Grand Prix v Brně bude letos bez diváků