Podle Lucie Pavlíčkové ze zmíněné realitní firmy je zájem obrovský. „Za dva dny od zveřejnění nabídky se mi ozvalo přes třicet lidí,“ překvapilo ji.

Na byty, z nichž většina je dvoupokojových, se podle ní ptají hlavně mladí lidé z Vyškovska. „Například z Rousínova, Habrovan i Olšan,“ upřesnila. Začátkem letošního léta farma návštěvníkům znovu nabídne restauraci a menší penzion.

Bolek Polívka
Bývalou farmu Bolka Polívky vyklízejí. Mizí i kávovary

Záměry nového vlastníka uvítalo vedení Olšan. „Jsme rádi, že chátrající areál najde využití. Je to příjemné místo, vhodné pro vycházky,“ řekla starostka Dana Křížová.

O historii farmy
- čím farma proslula: recesistickými akcemi Bolka Polívky
- kdy herec o farmu přišel: 2013, v insolvenčním řízení
- následující majitel nemovitosti: Alexandr Seidl
- poslední roky objektu: hledání kupce či nájemce
- aktuální stav: nový vlastník Porta Spes, budování bytů

Připomněla, že společnost už vybudovala i novou příjezdovou cestu. „A lidé jsou přirozeně zvědaví, co se s dříve oblíbeným místem bude dít,“ podotkla.

Zvědavý je i Jiří Paluda z Olšan. „Pamatuji si ještě farmu před érou Polívky, když jsme tam vozili balíky sena,“ řekl. Rád vzpomíná i na osobnosti, které Olšany díky areálu navštívily.

Současný vlastník spolupráci se známým bavičem nevyloučil. „S panem Polívkou zůstáváme v kontaktu. Rádi bychom s ním dobře vycházeli,“ řekla Pavlíčková.

Ilustrační foto
Sprejer poškodil vagony na nesovickém nádraží

Herec Polívka o farmu přišel v insolvenčním řízení vyhlášeném v roce 2013. Poté střídala majitele a chátrala.