Hosté se bavili také při show českého zpěváka Michala Hrůzy a zpěvačky Olgy Lounové. Vystoupila rovněž slavná čtveřice londýnských sopranistek pod názvem IDA. Do Brna přivezly fascinující hudební show, se kterou oslnily posluchače napříč kontinenty. „Vystupovaly například pro prince Edwarda na hradě Windsor," zmínil jeden z organizátorů Tomáš Pakosta.

Součástí jedné z nejočekávanějších brněnských kulturních akcí byla i tradiční dobročinná dražba, díky které Ples jako Brno za posledních devět ročníků pomohl částkou 8 627 000 korun.

Zdroj: Deník/Sabir Agalarov

Letos vybrali organizátoři na dobročinnost přes dva a půl milionu korun. „V dobročinné aukci se nám letos podařilo získat ve prospěch nadací 2 557 600 korun. Peníze si rozdělí tři nadace. Jednou z nich je nadace bojovníka Jiřího Procházky Nadace BJP Foundation, která pomáhá vážně nemocným dětem. Dále pomůžeme nadačnímu fondu Hvězdy pro život, který pomáhá nemocným dětem, seniorům a rodinám. A třetí nadací je Nadace Krása pomoci, kterou založila v roce 2008 Taťána Kuchařová. Její nadace pomáhá seniorům,“ komentoval další z organizátorů Bedřich Snášel. S desátým ročníkem se tak podařilo překonat za všechny plesy hranici 10 milionů korun.

Do brněnské industriální Fait Gallery dorazily hvězdné sopranistky IDA Girls z Londýna, nestárnoucí skupina Olympic či zpěváci Tomáš Klus a Michal Hrůza. Moderátorem večera byl Libor Bouček a nově také Ondřej Blaho. Vstupenky na vrchol plesové sezóny byly rychle vyprodány. A už nyní je zahájen online prodej na příští ročník. Ten se uskuteční 27. ledna 2024.

Vepřová játra: hit plesu

Plesové menu, které je od prvního ročníku pod taktovkou brněnského podniku Valoria Restaurant, vznikalo přes tři měsíce. Nejdražšími surovinami byl černý lanýž, foie gras, vyzrálé hovězí, ústřice, halibut nebo například tuňák. „Tuňáka si nechává událost lovit na zakázku, váží mezi 30 až 40 kilogramy a nikdy není dopředu známa jeho přesná velikost. Vyloven byl v Indickém oceánu, v okolí Srí Lanky,“ upřesnila mluvčí akce Karolína Svobodová.

Hitem letošního Plesu jako Brno ovšem byla speciálně upravená vepřová játra, snědlo se také tisíc ústřic. Ze sladkého baru pak sbírala body zmrzlina s příchutí Plesu jako Brna. Ta byla vytvořena pouze pro tento večer. Zbylé pokrmy organizátoři po události odvezli lidem bez domova do Armády spásy.

Chráněné byty jsou přizpůsobené lidem s handicapem.
Ústavní péče? Samostatnost a soukromí: v Brně přibudou chráněné byty, podívejte

Ples jako Brno je nejluxusnější ples na jižní Moravě. Hosté tráví večer v okouzlujícím prostoru Fait Gallery, která vznikla z bývalé strojírenské haly průmyslníka Fridricha Wanniecka.

Chcete vědět, jak být letos na plese za hvězdu? Co si obléct a jak se chovat podle pravidel etikety? A především zjistit, kam vyrazit, aby to stálo za to? Dočtete se ve speciálu Deníku na www.denik.cz/special/plesova-sezona, ve kterém najdete všechny informace k letošní plesové sezoně.