Podle Miroslava Patrika ze spolku úřad odkládá žádosti záměrně a neoprávněně vydání informací, například o platech úředníků, odmítá. „Patříme k nejhlasitějších kritiků stavby dálnice na Vídeň přes Mikulov nebo odsunu brněnského nádraží. Krajské volby se blíží a nervozita, hlavně hejtmana Michala Haška, stoupá," domnívá se Patrik.

Zatím u čtyř z deseti žádostí přitom aktivistům dalo za pravdu i ministerstvo vnitra, jakožto nadřízený orgán. Krajský úřad proto musel informace poskytnout. „Zvažujeme, že budeme žádat o náhradu z prodlevy odpovědí. To je tisíc korun za každý měsíc," řekl Patrik.

Podle krajských úředníků ale v rozporu se zákonem nejednali. Vzhledem k obsahu a způsobu podání žádostí o informace nebylo možné jednoznačně určit žadatele. Rovněž nebylo zřejmé, zda je za některého z možných žadatelů oprávněn jednat Miroslav Patrik," vysvětlila váhání úředníků mluvčí úřadu Eliška Holešínská Windová.

Informaci přitom spolek zveřejnil v den, kdy Haška vyzvali zelení a Piráti k rezignaci. „Důvod jsou případy, kdy hejtman lhal, či je podezřelý ze zneužití veřejných prostředků pro vlastní prospěch," uvedli zástupci těchto dvou stran. Hašek o rezignaci neuvažuje, v kampani vidí předvolební boj.