Má jít o veletrh automobilového průmyslu, který kromě osobních vozů představí také autobusy, garážovou techniku a nákladní auta. Kuliš si ale dává podmínku účasti alespoň patnácti značek aut. „Nechci, aby sto tisíc lidí, které by na akci svaz chtěl, bylo zklamaných," dodal Kuliš.

Podle tajemníka svazu Josefa Pokorného ale není ještě nic potvrzené. „O uspořádání rozhodne svaz na konci měsíce, je ale velmi pravděpodobné, že se autosalon bude konat," okomentoval Pokorný. „Česká republika je automobilová velmoc. Je škoda, že země s takovou produkcí nemá vlastní autosalon, zatímco ve Vídni nebo Bratislavě ho pořádají," dodal tajemník.

11ročníků má za sebou Autosalon v Brně. Naposledy se konal v roce 2013, kdy ho navštívilo necelých osmdesát tisíc lidí. Některé značky ale tehdy na poslední chvíli svoji účast zrušily.

Podle Pokorného je ostuda, že tak velký výrobce aut, jako je Česko, autosalon nepořádá. „Událost především výborným způsobem prezentace vozů, protože si návštěvníci mohou na jednom místě prohlédnout a mezi sebou porovnat více výrobců," dodal.

Možnost opětovného uspořádání brněnského autosalonu uvítal i analytik společnosti Cyrrus Jiří Šimara. „Je to jednoznačně příznivá zpráva, a to jak pro prodejce, tak pro výstaviště. V neposlední řadě také pro zákazníky. Prodejci na autosalonech mohou zjistit, jak na auta reagují potenciální zákazníci a dle toho upravit svou prodejní strategii," zhodnotil analytik.