Firmu prodává investiční skupina Jet Investment. „Prodej Kordárny strategickému partnerovi je z naší strany logickým vyústěním úspěšného restrukturalizačního projektu. Od doby, kdy jsme do Kordárny v roce 2010 vstoupili, společnost posílila svou pozici ve všech oblastech podnikání a stala se předním výrobcem kordů v Evropě," okomentoval brněnský investor a podnikatel Igor Fait.

Transakce bude dokončena v druhé polovině roku 2018 po schválení příslušnými úřady.

Společnost Kordárna, s historií sahající až do roku 1948, je přední evropský výrobcem zaměřujícím se na produkci kordových tkanin pro gumárenský průmysl a technických tkanin pro dopravníkové pásy. Produkty Kordárny nacházejí uplatnění ve více než patnácti zemích v Evropě, Severní a Jižní Americe a Asii.

Největší zaměstnavatel na Horňácku otevřel poprvé po šestnácti letech brány veřejnosti.
OBRAZEM: Kordárna se po 16 letech otevřela lidem. Návštěvníkům ukázali formule



Automobilový průmysl je jednou z klíčových oblastí růstu skupiny Indorama Ventures. Ta zamýšlí zařadit Kordárnu do své existující evropské výroby a díky možnosti rychlého přístupu ke vstupní surovině tak umožní zvyšovat flexibilitu produkce.

Továrna ve Velké nad Veličkou se tak stane jednou ze dvanácti závodů thajského gigantu v sektoru tkanin pro automobilový průmysl s celkovou roční produkcí 127 000 tun.

Ilustrační foto.
Výstavba obřího překladiště: starosta je skeptický, investor se zatím nevzdává