O úmrtí místostarosty, radního a zastupitele informovala radnice na webu města ve středu. „S hlubokou lítostí a smutkem oznamujeme všem občanům, že po dlouhém boji se zákeřnou nemocí zemřel devatenáctého ledna ve věku jednapadesáti let místostarosta, radní a zastupitel města Mgr. Ladislav Ambrozek. Naše myšlenky nyní směřují především k jeho rodině,“ uvedla za město mluvčí Petra Kotásková.

V Hodoníně patřil k nejdéle sloužícím politikům. „Byl hrdým patriotem, což se odráželo i v jeho práci. Plně se věnoval sociální oblasti, dále tématům ekologie, městské zeleně, odpadového hospodářství a jako dlouholetý garant odboru ekonomiky a financí také hospodaření města,“ uvedla ve zprávě mluvčí radnice.

Přípravné práce na úseku dálnice D55 mezi Bzencem a Moravským Pískem včetně skrývky ornice, která odhalila velké množství archeologických situací.
Tři tisíce let stará keramika: úsek D55 u Moravského Písku odkrývá minulost

Zastupitelem města byl Ladislav Ambrozek od roku 1997, v následujícím roce se stal poprvé místostarostou. „Naše město má naději, má před sebou pozitivní budoucnost. Máte to ve svých rukách,“ uvedl před posledními volbami lidí křesťanských demokratů a uskupení Pozitivně pro Hodonín, po nichž obhájil post místostarosty. Mezi jeho koníčky patřil sborový zpěv a volejbal.

Měření rychlosti projíždějících aut na silnici I/54 ve Strážovicích.
Radary pohlídají rychlé řidiče v Žarošicích i Strážovicích. Víme, co umí

V souvislosti se s jeho onemocněním a s tím spojenou léčbou Hodonín loni v červnu rozšířil vedení města. „Chyběla i moje osobní účast na některých schůzkách. Když jsem zjistil, že budu mít ještě další půlroční chemoterapii, ježdění na kontroly do Brna, možná i do Prahy, tak jsme se dohodli, že je už nutné posílení týmu,“ řekl tehdy Hodonínskému deníku Ladislav Ambrozek.

Byl hodonínským rodákem. Po ukončení gymnázia v roce 1988 nastoupil studium na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy, oboru meteorologie a ochrana životního prostředí. Jeho prvním učitelským působištěm byly sousední Mutěnice.