Státní veterinární správa totiž odhalila mimo jiné klamavé značení prodávaného kuřecího masa a prodej prošlých vnitřností. „V chladicí vitríně v prodejně a ve skladovacích prostorech jsme našli téměř dvacet kilo prošlého kuřecího masa a kuřecích jater. Kontrola zjistila, že část jater byla dodána do prodejny již dříve v čerstvé formě, následně byla provozovatelem zamrazena a poté opět rozmrazena a prodávána jako čerstvá. Tento způsob nakládání s živočišnými potravinami je zakázaný, představuje totiž pro spotřebitele zdravotní riziko,“ uvedl Petr Majer ze Státní veterinární správy.

Ilustrační foto.
Veletrh pomůže s hledáním vhodného zaměstnání. Poradí, jak uspět u pohovorů



Při kontrole dodacích listů vyšlo dále najevo, že část drůbežích produktů, které jsou uskladněny v chladicích vitrinách, majitel řeznictví v těchto dokladech vůbec neuvedl. Provozovatel se dále sám přiznal, že v prodejně kuřata porcuje a vykosťuje i přesto, že k této činnosti provozovnu majitel u krajské veterinární správy neregistroval.

Dalším závažným přestupkem, kterého se provozovatel dopustil, bylo uvádění jména jiného dodavatele nebaleného kuřecího masa, než které bylo uvedeno na dodacích listech. Prodejce také asi padesát kilo kuřecího masa označil za české, přestože pocházelo z Polska. Dopustil se tím přestupku klamání spotřebitele.

Ilustrační foto.
Ceny zemědělské půdy letí nahoru. I kvůli vypočítavým spekulantům

BARBORA SKOČÍKOVÁ