„Obliba Vysočiny roste. Ukazují to nejen umístění našeho kraje v anketě, kde je opravdu tvrdá konkurence, ale i příznivá čísla návštěvnosti za uplynulý rok, podle nichž jsme si polepšili nejvíc ze všech krajů,“ zhodnotil výsledek ankety náměstek hejtmana pro cestovní ruch Roman Fabeš.

Na Vysočinu návštěvníci vyráželi nejraději na koně a koňské stezky. V této kategorii jí přidělili nejvyšší počet hlasů ze všech českých krajů. Druhá místa jí patřila v kategoriích Kam na výlet s dětmi, Kam na zimní dovolenou, Kam za zážitkem a adrenalinem a třetí místo v kategorii Kam na letní dovolenou pěší a cyklo.

Ilustrační foto.
Výjimku z očkování před nástupem do školky na Vysočině děti z Ukrajiny nemají

„Vysočina si v anketě celkově polepšila. Je to odměna za práci Vysočina Tourism, díky níž byl náš region víc vidět. Skvělé umístění v jednotlivých kategoriích je odrazem kampaní, zejména Vysočina dětem a Vysočinou na koni, které naše organizace v loňském roce realizovala. Z výsledků je zřejmé, že Vysočina je zajímavou destinací i v zimě a naše kampaň Vychutnej si přítomnost na lyžích zájem turistů podpořila,“ dodala ředitelka Vysočina Tourism Oľga Königová.