S kartami začal koketovat už před víc než šesti lety, od té doby prakticky neustále procvičuje. Poslední dva roky ho triky dokonce živí. „Chtěl jsem se oženit a potřeboval jsem práci, která by mě uživila, bavila a zvládal bych ji při studiu. Začal jsem chodit po hospodách a předvádět triky s kartami. Za rok byla svatba," popisuje dvaadvacetiletý kouzelník.

Podívejte se na Píšeho triky:
#video|7328590#

Jeho vystupování není jen občasný přivýdělek, v brněnských hospodách tráví přibližně třináct večerů měsíčně. „Nejvíc jsem si vydělal asi dva tisíce, ale to byl velmi dlouhý a výjimečně dobrý večer. Někdy se naopak stane, že přijdu domů se dvěma stovkami," říká Píše, který se nechává najímat i na různé akce. V jednom týdnu tak třeba předvádí triky dětem na oslavě i dospělým na otevírání kasina.

Při své práci už bavil stůl hluchoněmých nebo Japonců. „Nejhorší jsou diváci, co se snaží trik za každou cenu pokazit. Ale člověk se díky nim zlepšuje, musí se o to víc snažit," hodnotí.

Podívejte se na techniku točení karty na jednom prstu:
#video|7328591#

Karty do rukávů neschovává, nechává je vyhrnuté. Kouzlo je prý o precizním provedení všech pohybů. Je nutné si je zautomatizovat. „Existují různé fámy, třeba že kouzelník potřebuje velké ruce. Mám kamaráda, který má velmi drobné ruce, ale zvládá stejné triky jako já," tvrdí.

V kouzlech vidí svou budoucnost, chce se jimi živit i po dokončení studia. „Příští rok bych chtěl zkusit i mistrovství České republiky v moderní magii. Nějak zvlášť připravovat se asi nebudu, sázím na triky, které mám nejvíc zažité," říká.

ELIŠKA SRNCOVÁ