Řešení nepřinesla ani schůzka zástupců Jihomoravského kraje, města Letovice a společnosti Dopaz před dvěma týdny. „Ze strany kraje padl návrh kompenzace nákladů za využívání terminálu v maximální výši jeden milion korun za letošní rok. Nyní je na společnosti Dopaz a městu Letovice, jak se k nabídce postaví,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Monika Brindzáková.

Jednatel firmy Dopaz František Zunka ale viní ze zablokované situace právě kraj. Přesto věří, že se vše v dohledné době podaří vyřešit. „Jednání stále pokračují,“ potvrdil.

Nové autobusové nádraží v Letovicích je bezbariérové se zázemím pro řidiče i cestující. Je na něm devět odjezdových stání a jedno příjezdové, výstupní. Zatím je však prázdné a autobusy dál kličkují v ucpané Nádražní ulici.
Nové nádraží v Letovicích? Firma čeká na dohodu s krajem

Vyjádření dalších dopravců se v úterý Blanenskému deníku Rovnost nepodařilo získat.

Cestující tak dál musejí využívat zastávky u železniční stanice. A absolvovat stresující dopravní situace na Nádražní ulici.

Ulevit by se v dohledné době mělo alespoň v místě parkujícím řidičům. „Druhý květnový týden má být hotové parkoviště u nového nádraží. Zbývá dodělat poslední úpravy. Chtěli bychom, aby bylo pro řidiče zdarma, jednat o tom však budeme až devátého května,“ řekl místostarosta Letovic Jiří Palbuchta.

Čápi letos do Jedovnic přiletěli až třicátého dubna.
Na komín jedovnické školky konečně přiletěli čápi. O měsíc později než loni

JANA ŠTÉGNEROVÁ