Všimli si toho už i zájemci o návštěvu. „V létě ten areál s velkou slávou otevírali, tak jsem čekala, že do něj budu moct chodit třeba na procházky. Od té doby se tam ale nic neděje a vždycky, když tam jdu, je brána zamčená. Zajímalo by mě, co s tím plánují dělat dál," sdělila kolemjdoucí Denisa Rajchrtová.

Už při slavnostním otevření za přítomnosti brněnského primátora Petra Vokřála upozorňoval ředitel společnosti Lesy města Brna Jiří Neshyba, že na největší atrakce si budou muset návštěvníci ještě počkat. „V plánu máme vybudování domků v korunách stromů, ve kterých nabídneme ubytování. Rozšíříme také venkovní divadla a zřídíme dětské naučné stezky," uvedl.

Zhoupnout se mezi kmeny, vyšplhat do korun stromů nebo rozeznat druhy jehličnanů si mohly v pátek vyzkoušet děti v nově otevřeném areálu U Mravence Lesíka v brněnských Řečkovicích.
OBRAZEM: Děti šplhaly do korun stromů. Na návštěvě U Mravence Lesíka

Podle společnosti Lesy města Brna však ještě není jasné, jakým způsobem bude areál fungovat. „V současné době zpracováváme studie využití a udržitelnosti projektu. Chceme zjistit, jaké akce zde můžeme pořádat a také jak celý chod areálu financovat," řekla referentka Monika Neshybová.

Potvrdila, že společnost v areálu plánuje stavbu dalších atrakcí, přibudou i parkovací místa. „I když jsme přebírali prostor bez ekologické zátěže, je zde problém s pitnou vodou. Budeme dělat kontrolní vrt," dodala.

Letos zde podle Neshybové plánují Lesy města Brna uspořádat v červnu akci ke dni dětí a na podzim také Den s Lesy, kde mohou návštěvníci vidět například lesní stroje při práci nebo praktické ukázky sokolnictví.

Velikonoční pokusy s vajíčky pro zvídavé hosty v pátek připravili Vidátoři v brněnském zábavním vědeckém parku VIDA!.
Vejce jen jako nudné jídlo? Kdepak. Děti ho učily plavat nebo vcucávat do lahve

Zanedbaný areál přebraly Lesy města Brna po vojácích a uklidily jej. Vedle terénních a stavebních úprav a obnovy oplocení zrekonstruovala společnost správní budovu. Slavnostní otevření se konalo u příležitosti 550 let brněnských městských lesů.

DANIEL HRBOLKA
VIKTORIE POKORNÁ