Právě titul Miss Model of Best Photogenic, tedy nejfotogeničtější modelka, jí otevřel dveře světového modelingu dokořán. „Umožnilo mi to vřítit se do Číny a strávit tam dohromady tři úžasné měsíce,“ vzpomíná na úspěch před třiceti tisíci diváky.

Pak se vrátila, aby mohla po studiu herectví pokračovat na své už druhé vysoké škole. Věnuje se totiž filmové a divadelní vědě. „Složila jsem všechny zkoušky, uzavřela ročník, ale na rok jsem univerzitu přerušila. Chci cestovat a dělat modeling na vyšší úrovni, než je možné jen u nás v České republice,“ svěřuje se studentka.

Jako na zavolanou jí přišla nabídka z Ameriky. „Nejenže New York byl vždy můj sen, ale v modelingu není vyšší mety. Ve všech pracovních kategoriích jsou tam ti nejlepší z celého světa,“ říká nadšeně dívka.

Do nejlidnatějšího města Spojených států odletěla v lednu. „Do New Yorku jsem se zamilovala. Konkurence tam sice převyšuje místní mrakodrapy, ale nesnáším pocit, když nevyužiji situaci a nevydám ze sebe to nejlepší,“ zdůrazňuje jihomoravská kráska.

Ilustrační foto
Věteřov chystá parcely pro čtrnáct rodinných domů. Už hledá jejich majitele

Možnost předvést se jí poskytl takzvaný Fashion week neboli Týden módy. Dostala se na přehlídky deseti předních designerů. „Například Emuleos, Su.Yeon, Veejay Floresca, D’Anthony Design, u něhož jsem předváděla nádherné, velmi ženské bílé šaty,“ popisuje oděv, v němž modelky téměř nedýchají.

To je i případ prvních modelů, které mají na molu premiéru. „Otevírala jsem tři přehlídky, což je vždy velká pocta. Užila jsem si tady každou sekundu,“ přibližuje své americké nadšení, které se u hodonínské krasavice pokusil zachytit nejeden newyorkský fotograf.

Věhlasný Manhattan bude domovem hodonínské rodačce do konce dubna. „Rozhodně se chci vrátit, musím však splnit i další pracovní zakázky. Můj program není ještě přesně poskládaný, ale v potaz se berou destinace jako Filipíny, Los Angeles a Miami,“ dodává Jana Kopecká, která osobně dává přednost rafinované eleganci.

Ilustrační foto.
Zbraně i první pomoc. Lidem předvede techniku armáda