Každý den se nemocnost v řadách brněnského dopravního podniku zvyšuje o jednotky případů, u řidičů se pohybuje okolo patnácti procent. „Jen malá část je na nemocenské s covidem, aktuálně se jedná o osmnáct pozitivních řidičů, sedmnáct je v karanténě a třináct na ošetřovném," vyčíslila.

Zástupci dopravního podniku také zaznamenali snížení počtu cestujících. „Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet v dalších dnech. Pokud by nemocnost našich řidičů rostla a zároveň dále ubývalo cestujících, přešli bychom na prázdninové jízdní řády," doplnila ve čtvrtek Tomaštíková.

Projekt Rezidence Starý pivovar získal cenu za nejlepší realitní projekt 2021. Soukromý investor Domoplan ho staví v brněnském Králově Poli.
Realitní nej míří do Brna: prohlédněte si vítěznou Rezidenci Starý pivovar

V pátek už dopravce na webu informoval, že všechny linky budou do odvolání jezdit podle jízdních řádů pro pracovní dny o prázdninách. S výjimkou pátku 4. února, kdy jsou na školách pololetní prázdniny, bude po dobu trvání omezeného režimu navíc zajištěný provoz vybraných školních spojů.

K podobnému kroku jako v Brně už sáhli například na Zlínsku. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice už nedokáže obsadit všechny služby, je tak nucena řešit situaci dočasným převedením provozu na letní jízdní řády. Změna platí ve všední dny od středy.