Právě opakovaný zisk extraligových titulů v posledních dvou uplynulých sezónách je vrcholem dokumentu. „Zaměřili jsme se ale i na další důležité okamžiky, které nebyly vždy veselé. Například na období na přelomu tisíciletí, kdy byl klub málem zrušen,“ popsal za filmaře autor nápadu natočit snímek Václav Trávníček.

K tomu, aby film vznikl právě nyní, měli filmaři hned několik důvodů. „Kometa v posledních dvou letech získala dva tituly, navíc se blíží jubilejní desátá sezóna po jejím návratu do extraligy. Klub také tento rok oslaví své pětašedesáté narozeniny. Proto je právě teď ten pravý okamžik,“ vysvětlil Trávníček.

Do kin vstoupí unikátní filmový dokument o Kometě
Do kin vstoupí unikátní filmový dokument o Kometě

Film o Kometě

- Premiéru má dokument ve čtvrtek v brněnském kině Scala.
- Od března začnou promítání v jiných kinosálech v Brně i mimo něj.
- Dokument trvá přibližně hodinu. Po něm diváci uvidí také bonusové materiály, které budou pokaždé jiné.

Film promítnou kina v celém Jihomoravském kraji. Domluveno je nyní více než třicet promítání.

Dvě z nich budou v Rosickém kině Panorama. První termín je tam zcela vyprodaný, ve druhém zbývají poslední místa. „Aby byl takový velký zájem o dokumentární film, je zcela nevídané. Kometa lidi zajímá,“ popsal za kino Panorama Jan Veškrna.

Část filmu bude navíc při každé projekci jiná. „Tolik materiálu se nemohlo vejít do hodinového dokumentu. Proto lidé na konci každého promítání uvidí bonusové materiály, které budou pokaždé jiné,“ popsal Trávníček.

Martin Erat
Bez milosti. Eratova stopka na šest zápasů platí

Na film se i se svou rodinou chystá Brňan Petr Jelínek. Lístky pro sebe i své děti koupil hned, jak se dostaly do prodeje. „Kometě doma fandíme všichni a takovou raritu si určitě nenecháme ujít. Bude to zase něco jiného, než fandit na zápasech,“ svěřil se Jelínek.

Zdroj: Youtube/HC Kometa Brno