Záložní nemocnici zatím nebylo třeba využít, pročež od svého otevření zeje prázdnotou. I tak její provoz doposud městskou kasu stál 130 tisíc korun týdně. Vedení města se tak rozhodlo omezit její provoz. „Dojde k odvozu venkovních kontejnerů včetně jejich zastřešení a je možné také zrušit provoz vrátnice. Celkové úspory tak budou přes osmdesát tisíc korun týdně,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Udržovací režim nemocnice po technické stránce tak bude stát padesát tisíc korun za týden. Podělí se o ně statutární město Brno, Jihomoravský kraj a Fakultní nemocnice Brno.

V Brně začal v úterý průzkum historického viaduktu.
Začal průzkum historického viaduktu v Brně. V budoucnu tam má být promenáda

Záložní nemocnice však minimálně do konce ledna v prostorách brněnského výstaviště zůstane. V případě rapidního nárůstu počtu nakažených je možné ji zprovoznit do týdne. „Kdo je připraven, není zaskočen. Druhá vlna přišla v ohromné síle. Teď se mluví o třetí vlně a na jižní Moravě na ni chceme být připraveni,“ sdělil jihomoravský hejtman Jan Grolich.

Nemocnice je v provozu od 9. listopadu. Náklady na samotné postavení záložní nemocnice s kapacitou 302 míst v pavilonu G2 na brněnském výstavišti činily zhruba 1,6 milionu korun bez DPH.