Brno si akci užilo společně s Ostravou, která také festival hostila. Návštěvníci si vyzkoušeli třicet druhů sportů. „Byl jsem jeden z iniciátorů, aby Olympijský festival do Brna přijel. Mám obrovskou radost ze sto padesáti tisíc návštěvníků. Hlavně jsem viděl tolik dětí a jejich šťastných tvářiček, což je to nejkrásnější, co město a Český olympijský výbor pro sport můžou udělat. Moc děkujeme, hrozně si toho vážíme a věřím, že Olympijský festival tady za dva nebo čtyři roky opět bude,“ prohlásil někdejší skvělý krasobruslař a trojnásobný účastník olympijských her René Novotný.

Rozhovor s útočníkem Komety Martinem Nečasem v zóně Deníku na Olympijském parku v Brně.
Nečas: Na olympiádu jsem jet chtěl. Na druhou stranu nominace by mě překvapila

Poslední odpoledne zpestřila exhibičním vystoupením také elitní česká krasobruslařka a ambasadorka Olympijského festivalu v Brně Eliška Březinová. „Byla bych ráda, kdyby se Olympijský festival za dva nebo za čtyři roky do Brna vrátil, patří sem,“ uvedla Březinová, která se pokusí kvalifikovat na příští olympiádu. „Doufám, že mi to do třetice vyjde a šanci neztratím,“ přála si.

Největší lákadlo Olympijského festivalu v Brně představoval curling, spolu s ním biatlonová střelnice, snowboarding nebo pumptracková dráha pro skateboardisty. „Zimní edice Olympijského festivalu je jedna z nejpovedenějších akcí, které jsme měli možnost v posledních letech pod pěti kruhy pořádat. Návštěvníci Olympijského festivalu opět ukázali, že Česká republika není země, která se dokáže semknout u sportovních úspěchů svých hrdinů pouze před televizní obrazovkou nebo v hospodách, ale především při aktivním sportu. A to byl záměr Českého olympijského výboru: spojit fandění českým barvám s možností vyzkoušet si na vlastní kůži sporty, které třeba znáte právě pouze z televizních obrazovek,“ shrnula manažerka projektu Naďa Černá.

Na návštěvníky plesu v hotelu International čekaly hvězdy večera jako je Tomáš Matonoha, Ewa Farná a Leona Machálková.
Benátský karneval v Brně. Atmosféru reje masek přinesl nejstarší ples ve městě

Mezi víc než stovkou sportovních osobností, které Brno navštívily a zamířily také na besedy do redakční zóny Deníku, se objevili asistent trenéra zlatého týmu z Nagana 1998 Slavomír Lener, hokejová legenda Jozef Golonka, krasobruslařská ikona Karol Divín, triatlonista Filip Ospalý, olympijská vítězka z Londýna 2012, veslařka Miroslava Knapková Topinková, olympijský šampion z Pekingu 2012, střelec David Kostelecký nebo tenisová hvězda Radek Štěpánek.

Po návratu z her v Jižní Koreji návštěvníky pozdravila také bronzová olympijská medailistka z Pchjongčchangu ve snowboardkrosu Eva Samková, krasobruslaři Anna Dušková a Martin Bidař, čtrnáctý pár soutěže sportovních dvojic, a sáňkaři Lukáš Brož s Matějem Kvíčalou.

Třiadvacetiletá Barbora Lapešová byla dosud jedním z nejmladších strážníků, který v Brně slouží.
V Brně chybí skoro padesátka strážníků. Hlídat ulice proto budou už osmnáctiletí