Už před časem představitelé Kordisu umožnili dětem a mládeži využívat mimo Brno také čipovou klíčenku. „Samolepka stojí třicet korun a funguje úplně stejně jako klíčenka či bankovní karta. Výhodou je, že lze nalepit třeba na mobilní telefon," přiblížil mluvčí firmy Kordis Květoslav Havlík.

Samolepka je stejně jako klíčenka z bezpečnostních důvodů povolená jen pro cestující do osmnácti let. Zatím jen ve vlacích a regionálních autobusech. „Čipové samolepky si lidé koupí v kontaktních centrech krajského integrovaného dopravního systému v Brně na hlavním nádraží, v Břeclavi, Vyškově, Boskovicích a brzy i ve Znojmě, Kyjově, Blansku a Hodoníně," vyjmenoval Havlík.

Předpremiéra letošní vánoční romantické komedie Přání Ježíškovi, která se točila na několika místech v Brně, se odehrála v místním kině Lucerna, 8. listopadu 2021.
Točili na Jakubském náměstí i Petrově: letošní vánoční komedie má kořeny v Brně

Krajský koordinátor hromadné dopravy od pátku oceňuje cestující, kteří si prostřednictvím oficiálního krajského e-shopu koupí roční předplatní jízdenku, dárkem. Platí pouze určitou dobu. Cílem akce je podle Havlíka podpora přechodu cestujících na elektronické předplatní jízdenky.